Εμπρησμός φαίνεται να είναι η φωτιά που ξέσπασε στις 4.25 τα ξημερώματα στο κέντρο διασκέδασης «Loft» στο Βόλο, την ώρα που ήταν κλειστό, σύμφωνα με την Αστυνομία που έχει αναλάβει την προανάκριση.

Αιτία της εμπρηστικής ενέργειας, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία είναι, οικονομικές και προσωπικές διαφορές που είχαν οι δύο δράστες με τον 30χρονο ιδιοκτήτη, αναφέρει το e-volos.gr.

Οι δύο δράστες, ηλικίας 30 και 29 χρονών, εθεάθησαν από αυτόπτες μάρτυρες να βγαίνουν από το κέντρο με τα ρούχα τους να φλέγονται, τη στιγμή που το κλαμπ καιγόταν, ενώ στη συνέχεια έπεσαν στη θάλασσα για να σβήσει η φωτιά.

Παρόλα αυτά, οι δράστες φέρουν εγκαύματα στο 60% του σώματός τους και ήδη μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά ξέσπασε στις 4.25 τα ξημερώματα, με τους δύο δράστες, να κάνουν διάρρηξη της πόρτας για να μπουν στο κλειστό κλαμπ, χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος. Οι δύο άνδρες φαίνεται ότι παγιδεύτηκαν στο φλεγόμενο κέντρο και μάλλον πήραν φωτιά από το εύφλεκτο υλικό, μάλλον βενζίνη, που χρησιμοποίησαν.

Μικρές ζημιές υπέστη και το υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, που χωρίζεται με έναν τοίχο από το κλαμπ. Η Πυροσβεστική κατάφερε όμως να σώσει το τραπεζικό υποκατάστημα.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι ο ένας από τους εμπρηστές έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές.