Πολυμελή εγκληματική οργάνωση εξάρθρωσαν οι Αρχές στο Ρέθυμνο, εξιχνιάζοντας πάνω από 140 υποθέσεις κλοπών και ληστειών.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων.

Επτά Έλληνες, έξι άνδρες και μία γυναίκα καθώς και τρεις αλλοδαποί εμπλέκονται σε υποθέσεις εγκληματικών πράξεων, που είχαν διαπραχθεί από τον Μάιο του 2011 έως και τον Οκτώβριο του 2012. Οι εγκληματικές ενέργειες αφορούν κλοπές και ληστείες από τις οποίες η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ανέρχεται στο ποσό των 85.000 ευρώ. Από τις ενέργειες της συμμορίας είχαν προκληθεί και φθορές ύψους 20.000 ευρώ.

Η Ασφάλεια Ρεθύμνου, κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα από αξιολογήσεις, αξιοποίηση στοιχείων εγκληματολογικών δεδομένων όπως αποτυπώματα, DNA, βίντεο και άλλα, στοιχεία για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ηλικίας από 19 έως 35 ετών, τα οποία στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διέπραξαν 70 κλοπές, διαρρήξεις, έξι απόπειρες σε καταστήματα, ραφεία, 46 κλοπές μοτοσικλετών, μία κλοπή αυτοκινήτου, επτά κλοπές σε Ιερούς Ναούς, δύο αρπαγές τσαντών, ένα εμπρησμό οχήματος και μια απόπειρα ληστείας».

Μέρος των κλαπέντων αντικειμένων βρέθηκε, κατασχέθηκε και αφού αναγνωρίσθηκε επιστράφηκε στους ιδιοκτήτες και θύματα των συλληφθέντων. Δύο από τους δράστες κρατούνται ήδη σε καταστήματα προσωρινής κράτησης για ίδια αδικήματα, ενώ η αστυνομία ερευνά τη συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.