Εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη κύκλωμα το οποίο εξωθούσε αλλοδαπές γυναίκες στην πορνεία, σε οίκους ανοχής της πόλης.

Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα 6 άτομα, τέσσερις Έλληνες, τρεις άνδρες ηλικίας 54, 45 και 22 ετών και μια 50χρονη γυναίκα και δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ένας 35χρονος άνδρας και μία 23χρονη γυναίκα.

Συνελήφθη επιπλέον μια 21χρονη Ρουμάνα για κατοχή ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, μαστροπείας, της σωματεμπορίας και παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Είχε προηγηθεί καταγγελία σχετικά με τη δράση οργανωμένου κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη, που εκμεταλλευόταν και εξωθούσε στην πορνεία, σε οίκους ανοχής της πόλης, νεαρές γυναίκες από το εξωτερικό.

Από την έρευνα, που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, εξακριβώθηκε η ιεραρχική δομή του συγκεκριμένου κυκλώματος, η μεθοδολογία, ο τρόπος δράσης και οι διακριτοί ρόλοι που είχαν τα μέλη του.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, το κύκλωμα δρούσε οργανωμένα σε τέσσερις βασικούς «τομείς – πυρήνες»:

Στον 1ο πυρήνα ενεργό και αρχηγικό ρόλο είχε ο 35χρονος Ρουμάνος, ο οποίος προέβαινε σε «αλίευση – στρατολόγηση» γυναικών και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση τους, τις κρατούσε παράνομα σε κατοικίες, με τη άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευσή τους.

Στο 2ο πυρήνα ηγετικό ρόλο είχε η 50χρονη Ελληνίδα, η οποία δραστηριοποιούνταν στην «εικονική» πρόσληψη των αλλοδαπών γυναικών για εργασία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και στη περαιτέρω διευθέτηση των γραφειοκρατικών ζητημάτων και διαδικασιών (ιατρικές εξετάσεις, πιστοποιητικά, άδειες εργασίας κ.λπ.).

Ο 3ος πυρήνας και ο 4ος πυρήνας δραστηριοποιούνταν στη μίσθωση χώρων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως οίκοι ανοχής, καθώς επίσης στη μεταφορά γυναικών από και προς τους οίκους ανοχής, με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

Προσήχθησαν συνολικά 25 άτομα και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τέσσερις οίκους ανοχής, έρευγες σε πέντε σπίτια και ένα κατάστημα, ενώ κατασχέθηκαν τρία οχήματα, που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα σπρέι πιπεριού στην κατοχή του 35χρονου Ρουμάνου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.