«Όχι» είπε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου στη νέα αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας. Ομόφωνα οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου υιοθέτησαν τη πρόταση του εισαγγελέα και απέρριψαν, για δεύτερη φορά, (93/2019) την αίτηση του πολυισοβίτη κρίνοντας πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.

Ο ίδιος σε πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στο δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει για το θέμα μετά το εισαγγελικό βέτο, υπογράμμιζε πως στην περίπτωση του πληρούνται όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που ορίζει ο νόμος ώστε να λάβει άδεια. Μάλιστα, σημείωνε ότι μετά τη μεταγωγή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές του Βόλου «τρεις φορές, 3 διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν ότι συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας. Κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων αδειών που του χορηγήθηκαν, τηρηθήκαν ανελλιπώς όλοι οι όροι που τέθηκαν και καμία αντίθετη άποψη δεν διατυπώθηκε από την πλευρά των αρμοδίων για την χορήγηση οργάνων, καθώς ο Δ. Κουφοντινας επέδειξε τον οφειλόμενο σεβασμό στην άσκηση του δικαιώματος που του αναγνωρίστηκε».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο. Ο πολυισοβίτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας που ένιωσε εξαιτίας της απεργίας πείνας που κάνει από την περασμένη εβδομάδα όταν ο εισαγγελέας έφερε αντίρρηση στη χορήγηση της άδειας που είχε ζητήσει.