Δημήτρης Κουφοντίνας: Η ελευθερία των πεποιθήσεων και των στοχασμών προστατεύεται από το Σύνταγμα

Τι αναφέρει στο υπόμνημα του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο


ΕΛΛΑΔΑ
18:57
09/05/2019
Δημήτρης Κουφοντίνας: Η ελευθερία των πεποιθήσεων και των στοχασμών προστατεύεται από το Σύνταγμα
33
loading

«Από καμία διάταξη του νόμου δεν προκύπτει ότι δικαιούται το Συμβούλιο να κρίνει τις πεποιθήσεις του κρατούμενου» αναφέρει σε πολυσέλιδο υπόμνημα του ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητώντας από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Βόλου να κάνει δεκτό το αίτημα του για χορήγηση νέας άδειας.

Ο πολυισοβίτης της 17Ν στο υπόμνημα που κατέθεσε, μέσω της δικηγόρου του Ιωάννας Κούρτοβικ, υπογραμμίζει πως στην περίπτωση του πληρούνται όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που ορίζει ο νόμος ώστε να λάβει άδεια.

Μάλιστα, σημειώνει ότι μετά τη μεταγωγή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές του Βόλου «τρείς φορές, 3 διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν, ότι συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές  προϋποθέσεις  για την χορήγηση της άδειας. Κατά την διάρκεια όλων των προηγούμενων αδειών που του χορηγήθηκαν, τηρήθηκαν ανελλιπώς όλοι οι όροι που τέθηκαν και καμία αντίθετη άποψη δεν διατυπώθηκε από την  πλευρά των αρμοδίων για την χορήγηση οργάνων, καθώς  ο Δ. Κουφοντινας επέδειξε τον οφειλόμενο σεβασμό  στην  άσκηση του δικαιώματος  που του αναγνωρίστηκε».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ αυτών που είχαν συναινέσει σε προηγούμενο στάδιο στην χορήγηση άδειας ήταν και ο εισαγγελικός λειτουργός που άσκησε βέτο στο πρόσφατο αίτημα του. Όπως επισημαίνεται «κανείς δεν αμφισβητεί πραγματικά, ότι, όπως δήλωσε, θα τηρήσει τους όρους που θα του τεθούν, εκτός των άλλων, και από σεβασμό στους ανθρώπους που  υπογράφουν για την χορήγηση της άδειας, αλλά και από σεβασμό στο δικαίωμα των κρατούμενων να διαφυλαχτεί  για όλους  ο θεσμός της άδειας που κατακτήθηκε με αγώνες» και καταγράφονται οι λόγοι για τους οποίους «μια  αντίθετη κρίση δεν ευσταθεί, καθώς:

Στην φυλακή δεν έφθασε μετά από σύλληψή του, αλλά ο ίδιος παρουσιάστηκε αυτοβούλως  και έθεσε τον εαυτό του στην κρίση της Δικαιοσύνης και της κοινωνίας κατά τα όσα και παραπάνω αναφέρονται,

Έχει οικογένεια κατά τα όσα έχουν ήδη εκτεθεί και ένα ισχυρό οικογενειακό περιβάλλον με το οποίο συνδέεται πολύ στενά,

Έχει δραστηριότητες συγγραφικές και εκδοτικές από τις οποίες στηρίζεται η οικογένεια του

Έχει εξ αυτών δημόσια παρουσία και κύκλο βιοτικών σχέσεων, τις οποίες δεν νοείται να διαρρήξει  προς τον σκοπό μιας άλλης επιλογής παρανομίας,

Τήρησε ανελλιπώς τους όρους και επέστρεψε, συχνά μάλιστα νωρίτερα από το προβλεπόμενο,  στο κατάστημα κράτησης».

«Δεν βρίσκει έρεισμα στο νόμο η διερεύνηση στοιχείων φρονηματικού χαρακτήρα»

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Βόλου, επισημαίνει πως οι πράξεις του κρίθηκαν από το δικαστήριο που εξέδωσε την καταδικαστική απόφαση. «Η ποινική αξίωση της Πολιτείας εκφράστηκε και επιβλήθηκε με την απόφαση του αρμοδίου Δικαστηρίου και στην εκτέλεσή της εξαντλείται» αναφέρει συμπληρώνοντας πως το Συμβούλιο της Φυλακής δεν μπορεί «να την επαναξιολογήσει ούτε να  την κρίνει  ούτε να την επιβαρύνει με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς αυτό το δικαίωμα ανήκει κυριαρχικά στην Δικαιοσύνη, η οποία και αποφάνθηκε».

Ο πολυισοβίτης της 17Ν αναφέρει πως «...Σε κανένα δικαιϊκό καθεστώς εκτός από τα απολύτως αυταρχικά και αντιδημοκρατικά συστήματα δεν προβλέπεται η προληπτική επιβολή κυρώσεων (και εν προκειμένω στέρησης ή περιορισμού της ελευθερίας) σε βάρος του οποιουδήποτε για λόγους μάλιστα ιδεολογικούς... Μία τέτοια αντιμετώπιση πάσχει περαιτέρω και από αντιφατικότητα καθώς έρχεται σε αντίφαση με το γεγονός ότι ο ίδιος ο κρατούμενος επέλεξε να εμφανιστεί αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ, το 2002, δηλώνοντας «το τέλος» μιας πορείας και υπέβαλε τον εαυτό του στην κρίση της Δικαιοσύνης και της κοινωνίας κατά τα όσα τότε συνέβησαν. Ως εκ τούτου ερμηνευτικές κρίσεις που αφορούν τις ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις και την έκφραση τους δεν βρίσκουν έρεισμα στο νομικό πλαίσιο που ισχύει, ούτε μπορεί να αποτελούν προϋπόθεση της χορήγησης της άδειας».

Παράλληλα, μιλά για το δικαίωμα του κρατούμενου να έχει τις πολιτικές του απόψεις τονίζοντας ότι «Έχει το δικαίωμα να έχει τις πολιτικές, ιστορικές και ιδεολογικές του απόψεις , σύμφωνα με τις οποίες, όπως τις έχει εκφράσει και κατά τα Συμβούλια,  πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει μια άλλη καλλίτερη  και δικαιότερη κοινωνία, αλλά η πορεία προς αυτήν είναι θέμα της ιστορίας  και αυτό δεν έχει στοιχεία αντικοινωνικότητας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο υπόμνημα στο οποίο τονίζεται πως «Η ελευθερία των πεποιθήσεων και των στοχασμών προστατεύεται από το Σύνταγμα και τις διατάξεις της ΕΣΔΑ, τόσο ως προς το δικαίωμα της εξωτερίκευσης  όσο και ως προς το δικαίωμα της μη εξωτερίκευσης που και τα δυο εναπόκεινται στην βούληση του ατόμου και προστατεύονται ως τέτοια. Δεν βρίσκει επομένως έρεισμα στο νόμο η διερεύνηση στοιχείων φρονηματικού χαρακτήρα από τα αρμόδια όργανα χορήγησης Αδειών, διότι από καμία διάταξη του νόμου δεν προκύπτει ότι δικαιούται το  Συμβούλιο να κρίνει τις πεποιθήσεις του  κρατούμενου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

33
σχόλια
 1. avatar Χάνεις! Κρίμα!

  Επί παραδείγματι αν ήσουν φερειπήν στις ΗΠΑ όχι μόνον ή ελευθερία σου και οι πεποιθήσεις σου θα προστατεύονταν από το Σύνταγμα αλλά θα είχες επιλογές! Ότι θέλει ο Λουκάς: θανατικό ορρό; εκτελεστικό απόσπασμα; ηλεκτρική καρέκλα; ή και κρέμασμα ακόμη. Λοιπόν η μόνη σου επιλογή Λουκά εδώ σε αυτή τη Πολιτεία, που τόσο μισείς, είναι να επαυξάνεις τη νηστεία σου. Μην φας τίποτα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις. Διστυχώς οι επιλογές σου είναι τόσο περιωρισμένες.

 2. avatar Βαπτίζετε ο δούλος…

  «Η ελευθερία των πεποιθήσεων και των στοχασμών προστατεύεται από το Σύνταγμα τόσο ως προς το δικαίωμα της εξωτερίκευσης όσο και ως προς το δικαίωμα της μη εξωτερίκευσης που και τα δυο εναπόκεινται στην βούληση του ατόμου και προστατεύονται ως τέτοια.”
  Δηλαδή εβάπτισε τήν «εκτέλεση» 11 ανθρώπων σε «εξωτερίκευση των πεποιθήσεών του.» Κουφόμπαμια, η νηστεία σoυ κάνει καλό... συνέχισε και επαύξανε!

 3. avatar ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΗΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ.΄.

 4. avatar Τελικά είναι καλό παιδί μωρέ!

  Βγάλτε τον έξω να σκοτώσει καμιά δεκαριά ακόμα!!!

 5. avatar Φοινικιος

  Αν κατάλαβα καλά, αν όχι διορθωστε με, σύμφωνα με τά λεγόμενα του εν λόγω κυρίου πρέπει άμεσα η ελληνική πολιτεία να ζητήσει συγγνώμη από τους χουντικούς επειδή "οι άνθρωποι εξωτερικευσαν τις πεποιθήσεις και τους στοχασμούς τους" έτσι???

 6. avatar Φευγάτος

  Ποιο ΣΥΝΤΑΓΜΑ προστατεύει τους ΑΜΕΤΑΝΌΗΤΟΥΣ ΣΙΡΙΑΛ κιλερ από τους υπολοίπους πολίτες?? ΟΥΤΕ στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ .

 7. avatar l.v.

  εμετικός [!!!]
  ποιός πολιτικός κρατούμενος ;
  κάνατε κακή αρχή'
  δώσατε πήρατε τον κάνατε "ήρωα" [!]
  μαζεύτε τα τώρα

 8. avatar patoskylo

  Τι λές μωρέ Κουφομπάμια? Αλλά δεν φταίς εσύ. Επρεπε όταν σε συλλάβαν, να σε δέσουν σε ενα παλούκι στο σύνταγμα και όποιος περνάει αν σου ρίχνει και απο εναν...!!!!!!

 9. avatar ΓΚ

  ... και η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατο αγαθό....... σημαντικότερο από τους στοχασμούς και τις πεποιθήσεις... και προστατεύεται ομοίως από το Συνταγμα...

 10. avatar manolis

  Ολο αυτο το μανιφεστο το εγραψε πριν ή μετα την νηστεια.... ε.... απεργια πεινας ηθελα να πω... τωρα εξηγειται αυτη η ξαφνικη του καταπτωση !!!

 11. avatar Στάκαμαν

  Πεποιθήσεις και στοχασμούς έχει κι η Χρυσή Αυγή. Άρα υποστηρίζει ο Δημητράκης ότι θα πρέπει να έχουν ελευθερία αυτών.

 12. avatar Ρε ξεφτίλα,

  Ποια ελευθερία; του να σκοτώνεις; Εκεί! Να σαπίσεις.

 13. avatar Mplaky

  ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΠΟΛΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ;;;;;;;

 14. avatar περαμα

  Τι λες ρε λαμογιο για πιο συνταγμα μιλας; Αφου το ειχες χ.....ο.
  Τωρα το θυμιθηκες που σε συμφερει για εξοδο.
  Αντε στο λακο σου και μοκο

 15. avatar Tp52

  Για κάτι τέτοιους τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια χωρίς άδειες και άλλες παροχές. Αν και μάλλον θα έπρεπε να υπάρχει θανατική ποινή για τους αμετανόητους.

 16. avatar ..

  Τώρα αναγνωρίζει το Σύνταγμα. Τότε και όλοι που πιστεύουν σε αυτό και στην ισότητα, θα έπρεπε να τον περιποιηθούν όπως στα θύματά του

 17. avatar Κάρολος

  Ο ΔΟΛΟΦΌΝΟ Σ ΤΏΡΑ ΘΥΜΉΘΗΚΕ ΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ

 18. avatar Ploigos

  Δε θα το ήξερε φαίνεται όταν δολοφονούσε ότι και " ΤΟ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ".
  Το άτομο αυτό είναι τρις χειρότερο και από τον Πάσαρη.

 19. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

  Ο Πάσαρης με μόνο 4 δολοφονίες τον θάψανε στο έδαφος στην Ρουμανία και 4 ισόβια εδώ... Τελικά ο δικηγόρος του είναι για τα μπάζα... Ας συμβουλέψει τον πελάτη του ότι για τις δολοφονίες είχες ιδεολογικό κίνητρο και πέσει στα μαλακά.

 20. avatar Γεροτσολιας

  Ειναι ολα μεσα στο κολπο, καλα στημενα και πολυ συντομα θα εχουμε νεοτερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει