Ομάδα οκτώ υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ενοχοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα κρούσματα υποκλοπών προσωπικών στοιχείων των Ελλήνων φορολογουμένων.

Όπως αναφέρει η Espresso, και στις τρεις περιπτώσεις κατοχής των ευαίσθητων δεδομένων πολιτών, που αποκαλύφθηκαν τον τελευταίο καιρό, έχουν κοινά στοιχεία τα οποία δείχνουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, και στις τρεις περιπτώσεις υποκλοπών οι βάσεις δεδομένων είχαν το ίδιο format και data, ηλεκτρονικά στοιχεία που είναι δυνατόν να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στην πηγή της διαρροής μέσα στο υπουργείο.

Το κουβάρι των ερευνών άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη σύλληψη, το Νοέμβριο, του 35χρονου, ο οποίος είχε στην κατοχή του και διέθετε προς πώληση τα προσωπικά δεδομένα 9.000.000 πολιτών.

Ακολούθησε ένα ακόμα κρούσμα, με πρωταγωνιστή έναν 49χρονο επιχειρηματία που επίσης είχε στην κατοχή του στοιχεία, ακριβώς ίδια με αυτά που πουλούσε ο 35χρονος διαφημιστής.

Το αποκορύφωμα ήταν η αποκάλυψη της εταιρείας μάρκετινγκ της Δάφνης, η οποία είχε 65.000.000 στοιχεία που αφορούσαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα φορολογουμένων.