Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη «βίλα Αμαλία», η επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση των καταληψιών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έβγαλαν από το κτίριο τους καταληψίες -οι οποίοι δεν προέβαλαν την παραμικρή αντίσταση- και τους επιβίβασαν σε κλούβα, με την οποία θα οδηγηθούν στην Ασφάλεια.

Στην πλατεία Βικτωρίας παραμένουν συγκεντρωμένα περίπου 100 άτομα, που φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης στους καταληψίες, χωρίς να υπάρχει ένταση, ενώ δεν μπορούν να πλησιάσουν γιατί εμποδίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 7:30 το πρωί όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 80 άτομα, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, εισέβαλαν στο κτήριο αιφνιδιάζοντας τη διμοιρία των ΜΑΤ, που υπήρχε έξω από αυτό για φύλαξη.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ωστόσο οι καταληψίες παρέμειναν μέσα στο κτήριο, όπου είχαν εγκαταστήσει μεγάφωνα καλώντας σε συγκέντρωση έξω από τη βίλα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου η αστυνομία είχε προχωρήσει στην εκκένωση του κτιρίου, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη.

Εντός της βίλας είχαν βρεθεί περίπου 1.500 άδεια μπουκάλια, ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους, πτυσσόμενο γκλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια και μικροποσότητες κάνναβης.