Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα

Οι Αρχές συνέλαβαν τεσσάρα άτομα - Κατασχέθηκαν 12.920 πακέτα


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
19:26
14/03/2019
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα
1
loading

Στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος που διακινούσε λαθραία τσιγάρα, με τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ενός 73χρονου αλλοδαπού και τριών Ελλήνων (ηλικίας 50, 56 και 59 ετών), στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν είκοσι χιλιάδες εξακόσια (20.600) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, προχώρησε το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

Πολλές από τις ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκαν σε αποθήκη στο Μοσχάτο και σε σπίτι στον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των στελεχών του λιμεναρχείου εντοπίστηκε 56χρονος ημεδαπός να μεταφέρει, εντός Ι.Χ. φορτηγού οχήματος σε αποθήκη στο Μοσχάτο 12.920 πακέτα τσιγάρων, εντός μεταλλικών κιβωτίων, που δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στην αποθήκη, όπου εντοπίστηκαν οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες, ενώ βρέθηκαν παρόμοια μεταλλικά κουτιά με αυτά που υπήρχαν στο Ι.Χ. φορτηγό όχημα, που περιείχαν εξακόσια ογδόντα (680) πακέτα τσιγάρων χωρίς την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στον χώρο υπήρχαν παλέτες, υλικά και εργαλεία συσκευασίας χαρτοκιβωτίων, καθώς και ετικέτες με στοιχεία που ανέφεραν ως προορισμό την Ιταλία.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε με τη συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε οικία που ενοικίαζε ο 56χρονος στον Ασπρόπυργο βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο εντός χαρτοκιβωτίων επιπλέον επτά χιλιάδες (7.000) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα λαθραία τσιγάρα καθώς και το Ι.Χ. φορτηγό όχημα, ως μέσο μεταφοράς αντικειμένων λαθρεμπορίας.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει με νέα ενημέρωση.

Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Πλιατσικολόγος Συριζοφασίστας

    Δεν υπάρχουν λαθραία τσιγάρα. Υπάρχουν παράτυπα τσιγάρα, τσιγάρα πρόσφυγες, τσιγάρα αιτούντα άσυλο. Ολες εμείς οι τζαζλές εκφυλισμένες χήρες του Στάλιν να μαζευτούμε έξω από το λιμεναρχείο Ελευσίνας αύριο στις 14:00 να πετάξουμε τα λεοπαρδαλέ σουτιέν μας στον αέρα ως διαμαρτυρία για τον ρατσισμό εις βάρος αυτών των τσιγάρων

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει