Σοκαριστικοί διάλογοι της Πυροσβεστικής στο Μάτι: «Ο παππούς θα πεθάνει εκεί μέσα, μ…»

H απρεπής συμπεριφορά τηλεφωνητών απέναντι σε ανθρώπους που παρακαλούσαν απελπισμένοι για βοήθεια


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20:24
06/03/2019
Σοκαριστικοί διάλογοι της Πυροσβεστικής στο Μάτι: «Ο παππούς θα πεθάνει εκεί μέσα, μ...»
47
loading

Αδυναμία διαχείρισης των κλήσεων απελπισμένων πολιτών που κινδύνευαν στην φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής καταγράφεται στους διαλόγους τους με τους τηλεφωνητές - χειριστές του προγράμματος της πυροσβεστικής  για τη διαχείριση των συμβάντων διάσωσης και πυρκαγιών σε σπίτια «199»- ΣΕΚΥΠΣ.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου 

Οι σοκαριστικοί διάλογοι, οι οποίοι αναφέρονται στην εισαγγελική διάταξη, αποκαλύπτουν την «απρεπή συμπεριφορά» των τηλεφωνητών απέναντι σε ανθρώπους που παρακαλούσαν απελπισμένοι για βοήθεια.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολουθεί:

 • «Έρχονται κυρία μου, έρχονται, το κέρατο μου, έρχονται», «αυτό σας λέω κυρία μου ό,τι μπορούμε κάνουμε, δεκαπέντε αυτοκίνητα είκοσι έρχονται, μακάρι να γεννήσουμε και άλλα»,
 • «Δεν κατάλαβα το ύφος σας κύριε....όχι, όχι τι είσαστε εσείς τι δεν καταλάβατε, πολίτης είμαι, έχετε υποχρέωση, τι είσαστε, μαγαζί σας είναι η Πυροσβεστική, δεν το κατάλαβα; ....Κι εγώ δεν το κατάλαβα»,
 • «Εντάξει, δεν είναι ταξί να το παραγγείλουμε, κινδυνεύει κάποιος, μπορεί να κινδυνεύει κάποιος άνθρωπος, θα το δούμε, έτσι; Θα ‘ρθει»,
 • «καπνό (ακατάληπτο) την Αττική ο καπνός μην παραπονιέστε και φωνάζετε όλοι».

Ανάλογη ήταν η συμπεριφορά και απέναντι σε εμπλεκόμενους φορείς. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τους εισαγγελείς και σε συνομιλία με την άμεση δράση: «Θέλω τροχαία στα φανάρια στη διασταύρωση στη Ραφήνα.... στη Ραφήνα έχω φωτιές από εκεί πέρα.... τι είναι αυτό στο Ν. Βουτζά, χε…καμε. Ο παππούς θα πεθάνει εκεί μέσα, μ… είναι να πεθάνει ο παππούς....θέλω τροχαία στη διασταύρωση για Ραφήνα».

Οι εισαγγελείς διαπιστώνουν πως ήταν μικρός ο αριθμός των χειριστών - τηλεφωνητών καθώς ήταν μόλις τρεις, ενώ η λειτουργία του προγράμματος έφτασε στο 19:17 της 23ης Ιουλίου στο μέγιστο της απόδοσης και λειτουργίας του. Μετά από το χρονικό αυτό σημείο η υπηρεσία κατέστη ανενεργή καθώς δεν ήταν έτοιμη και ικανή να διαχειριστεί τα περιστατικά αποτελεσματικά, αλλα ούτε καν στοιχειωδώς, όπως αναφέρεται στη διάταξη.

«Μόνο δε προκειμένου να καταδειχθεί εμφατικά η στάση ευτυχώς ορισμένων οργάνων του Π. Σ παρατίθεται και η συνομιλία του αξιωματικού του Π.Σ. με τον αξιωματικό υπηρεσίας του «199» όταν είπε χαρακτηριστικά για τους κινδυνεύοντες στην περιοχή της Κινέτας: «Τώρα να καούν για να βάλουν μυαλό ρε φίλε....Ναι μπορεί να έχουμε 50 νεκρούς για πλάκα για τον κάθε β@@@@ τώρα....Τα όρνια να μείνουν εκεί», υπογραμμίζουν οι εισαγγελείς.

«Έχω μωρό 13 μηνών... κάντε κάτι»

Ο πανικός και οι έλλειψη συντονισμού οδηγούν σε πολλές περιπτώσεις τους τηλεφωνητές να δίνουν λάθος οδηγίες και να παραπέμπουν τους πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο σε άλλες υπηρεσίες.

Στις 18:13 μία οικογένεια που βρίσκεται στο σπίτι της στο Νέο Βουτζά επικοινωνεί με το «199» την ώρα που η αυλή τους φλέγεται και το αυτοκίνητό τους έχει καεί: «Γύρω γύρω τώρα καίγονται όλα, έχουν καεί όλα εμείς είμαστε μέσα, έχει πολύ καπνό... χάλασε το αυτοκίνητό μας, κάηκε, τί λέτε τώρα;...» και ο χειριστής - τηλεφωνητής απάντησε: «σιγά σιγά προς την παραλία δεν μπορείτε να πάτε; Έχετε αυτοκίνητο;» Και μία γυναίκα του απάντησε: «όχι ρε παιδιά αφού έχω μωρό 13 μηνών και πόσο θα αναπνεύσει λίγο, δεν ξέρω κάντε κάτι».

Σύμφωνα με τη διάταξη, ο χειριστής - τηλεφωνητής δύο λεπτά αργότερα «αντί να προβεί στην αποστολή δυνάμεων για τη διάσωση των κινδυνευόντων στην ως άνω οικία, διαβιβάζει το συμβάν στο ΚΕΠΠ αναφέροντας του: “ο Δήμος δεν μπορεί να βάλει ένα αυτοκίνητο για να βοηθήσει, τα δικά μας σβήνουν”» και το ΚΕΠΠ απαντά: «ναι παιδιά όμως δεν γίνεται όλοι εσείς να παίρνετε μόνο το δικό μου τηλέφωνο, έχει και δίπλα τρία τέσσερα εδώ πέρα» και συνεχίζοντας αναφέρει: «αυτή η κυρία δεν γίνεται να πάρει τηλέφωνο το 100 να πάει ένα περιπολικό; Αυτά που είπε σε εσένα δεν μπορούσε να τα πει στο 100;».

Σε άλλη περίπτωση, όπως αναφέρουν οι εισαγγελείς, στις 18:57 μμ πολίτης από το Μάτι επικοινωνεί με το 199 ενημερώνοντάς τους για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν τρεις γυναίκες, καθώς έξω από το σπίτι τους καίγονταν δέντρα. Ο πολίτης ζήτησε βοήθεια για τη διάσωση και μεταφορά των γυναικών σε ασφαλή περιοχή και ο τηλεφωνητής του απάντησε: «Νταξει (ακατάληπτο) πάρα πολλά περιστατικά όμως που είναι έτσι αντίστοιχα με τα δικά σας και κατασκηνώσεις προσπαθούμε να εκκενώσουμε και γίνεται χαμός» και «να σας πω, πάρτε και το 100 την αστυνομία αν μπορούν να κάνουν και αυτοί μεταφορά».

Τέλος, όταν κάποια γυναίκα υπάλληλος του ξενοδοχείου «Ραμάντα» ζήτησε από το «199» την εκκένωσή του γιατί καίγονταν τα αυτοκίνητα στο εξωτερικό πάρκινγκ, ο τηλεφωνητής κάλεσε το ΚΕΠΠ για να διαβιβάσει την αστυνομία το περιστατικό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

47
σχόλια
 1. avatar Lxί

  1. O τσίπρας κατάργησε την ομάδα περιπολίας πυροσβεστών - μοτοσυκλετιστών της ΝΔ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έγκαιρη προειδοποίηση για την φωτιά.
  2. Ο τσίπρας κατάργησε το σύστημα ομιλίας της πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να κάνει αδύνατη την μεταξύ τους επικοινωνία και συντονισμό.
  3. Ο τσίπρας έβαλε έναν ανίκανο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ επικεφαλή της [...] με αποτέλεσμα τις κρίσιμες ώρες αυτός να κλαίει και να συντονίζει λάθος τις αρμόδιες αρχές που όση πείρα και αν είχαν τις αποδιοργάνωσε με τις λαθος υποχρεωτικές εντολές που τους έδινε.
  4. Ο τσίπρας υποκρίθηκε πως δεν ήξερε για νεκρούς και πως περίμενε να πετάξουν τα ελικόπτερα ενώ γνώριζε πως δεν υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο για να καθησυχάσει την κοινή γνώμη.

 2. avatar kek

  Ας περιγραψουμε τη κατασταση με ενα συνθημα απο τα παλια: TO ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!
  Αυτη ειναι η νοοτροπια που μας εχουν εμφυσήσει !!! ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΥΨΗ ! ΚΡΙΜΑ ΤΙΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ !!! ΚΑΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ....ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ....ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

 3. avatar Le Mastor

  Σε κάθε περίπτωση,
  όταν έρθει η ώρα της κάλπης, τιμωρήστε τους ΟΛΟΥΣ.
  Αδέρφια, μην τρώγεστε μεταξύ σας. Και οι 300 είναι καθάρματα. Είναι μέρη ενός συστήματος με στεγανά και αλλαξοκωλιές, με φιλοσοφία τύπου "σήμερα εγώ, αύριο εσύ, όλοι θα βολευτούμε, παιχνίδι να γίνεται...".
  Σε κάθε περίπτωση,
  όταν έρθει η ώρα της κάλπης, τιμωρήστε τους ΟΛΟΥΣ.

 4. avatar Νικος χασαπης

  Η βρώμα και η αμορφωσιά δεν είναι μόνο επι εποχής των άπλυτων μπολσεβίκων,το κακό ξεκίνησε από το 1973-74 στα πανεπιστήμια όταν άρχισε η εποχή της κουλτούρας,με τα μούσια,τα χιτώνια,της απεργίες,τα μωρε,τα σύντροφε κλπ. Σε έναν λαό που η αριστεία δεν θεωρείται προσόν και ούτε επιβραβεβετε,όταν λέξεις όπως λαμόγιο αναγάγουν κάποιον σε έξυπνο,ικανό κλπ. Όταν το ζητούμενο είναι όσα φάμε,όσα πιούμε κλπ. Τότε σύντροφοι δεν μου κάνει καμία εντύπωση ούτε ότι ψηφίσατε έναν αεργο καταληψία να σας κυβερνάει αλλά ούτε και η διάλογοι και η χρησιμοποίηση της ελληνικής γλώσσας που διαβάζω για το μάτι.
  Υπάρχει σωτηρία; Δεν γνωρίζω πάντως αρχίστε με τον αυτοσεβασμό και το γνώθις εαυτόν.

  1. avatar Ellraiser

   Εσυ γιατι νομιζεις οτι μειναμε 400 χρονια σκλαβωμενοι στους Οθωμανους?
   Γιατι ο Ελληνας αγαπαει τον ραγια του (που του λεει λογια για το 'συμφερον' του) και κουναει την ουριτσα του για ενα κοκκαλακι. Μολις το παρει με οποιοδηποτε αντιτιμο κανει ευχαριστα τουμπιτσες.
   Εμεις τους βγαζουμε και τους κραταμε στην εξουσια (κατ' εικονα μας-οπως γλαφυρα μας περιεγραψες) και αυτοι κανουν την 'δουλεια' που ειχαν εντολη να κανουν.

  2. avatar kek

   ΩΡΑΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑ.

 5. avatar Ellraiser

  Οταν ξεχωριζουν οι ανθρωποι με φιλοτιμο για το επικαιρο θεμα.
  Δειτε την αξιζει!
  "Ο ένοχος" Den skyldige (2018) IMDb 7,6/10
  https://www.imdb.com/title/tt6742252/
  ........................................................................
  Από τη Δανία, ένα φιλμ "δωματίου" σε σκηνοθεσία του πρωτοεμφανιζόμενου Γκούσταβ Μέλερ. Ένας αστυνομικός που δουλεύει τυχαία μια μέρα στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης προσπαθεί να εντοπίσει και να σώσει μια γυναίκα που έχει απαχθεί.
  "Ο ένοχος" είναι στη short list για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, ενώ μέχρι στιγμής έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία σε πολλά φεστιβάλ κινηματογράφου (μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο Ρότερνταμ, αλλά και στο Σάντανς).

 6. avatar Αρση μονιμοτητας δημοσιου, τελος!

  Οποιος βαριεται η δεν κανει σωστα την δουλεια του να φευγει! Ολοι οι καβαλημενοι στο δημοσιο μιλανε με την ..... τους, ενω αλλοι δουλευουν πολυ περισσοτερο! Ντροπη πια να ξεστομιζονται τετοιες κουβεντες απο ανθρωπους! Αμορφωτοι ακαλλιεργητοι αξεστοι παντου στο δημοσιο κι ας εχουν πτυχια του κιλου!

  1. avatar Λιλονι

   Σιγα μην εχουν πτυχια

 7. avatar the owl

  Άλλα ντ'άλλα , όλοι οι άσχετοι διορισμένοι, σε θεσάρες στο δημόσιο! Τι τους νοιάζει??? Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει η μισθάρα στον λογ/σμό και ευθύνες ποτέ σε κανέναν!

 8. avatar Billak0s

  Στεναχωριεμαι που θα το πω παιδια αλλα ειναι η αληθεια!η ιδια αντιμετωπιση που εχει ο ‘καραβανας’, ο ´μπατσος´ και ο ´ταυλαδορος´ απο εμας τους πολιτες την ιδια αντιμετωπιση θα εχουμε και εμεις απο αυτους!ρεφιλε εμεις οι ιδιοι δεν τους βλεπουμε σαν λειτουργους του κρατους και δεν θελουμε αυτοι οι ανθρωποι να προσφερουν τιποτα σε μας!πως περιμενουμε μετα να μας αντιμετωπισουν και αυτοι χωρις περιφρονιση?δεν ξερω σε αλλα κρατη πως αντιμετωπιζονται αυτοι οι υπαλληλοι του κρατους!αν ειναι πιο `μορφωμενοι` απο τους δικους μας(εδω θα γελασω),πιο εμπειροι απο τους δικους μας(παλι θα γελασω)!ειναι καθαρα θεμα της δικας μας στασης απεναντι τους!

 9. avatar Γκορτζος Γκορτζος

  Πλημμέλημα Πλημμέλημα!

 10. avatar βαστάτε γερά την καρέκλα

  μην χάσουμε την καρέκλα και κάτσει άλλος και μετά τι θα γίνουμε

 11. avatar Ένας πολίτης

  Δεν υπήρξε ποτέ μια οργανωμένη και τεκμηριωμένη και καταγεγραμμένη πολιτική για να διαχειρίζονται τα όποια συμβάντα σοβαρά και μη, (και στην προκειμένη περίπτωση εντός τόσο σοβαρού συμβάντος).
  Για αυτό το λόγο πρέπει να υπάρχουν καταγεγραμμένες όλες οι κινήσεις που πρέπει να γίνονται σε θέματα που αφορούν την πολιτική προστασία της χώρας. Ιδιαίτερα να υπάρχουν και καταγεγραμμένες ερωτήσεις αλλά και απαντήσεις για το τι θα μπορούν να κάνουν οι καλούντες. Επίσης οι τηλεφωνικές ομιλίες πρέπει να καταγράφονται.
  Αυτό δεν υπήρξε ποτέ και δεν ξέρω και αν υπάρξει ποτέ.
  Δεν ξέρω αν έχουν καταγραφεί εδώ και υπάρχουν τέτοια όπως γράφονται, αυτό θα φανεί στο τελικό πόρισμα που θα βγει και θα έχει στοιχεία και καλό να δοθούν ΕΠΙΣΗΜΑ στο κοινό.
  Δεν μου φαίνεται παράξενο όμως να υπάρχουν τέτοιες απαντήσεις _ καλό αυτοί που απάντησαν έτσι αν αποδειχθεί να διωχθούν _
  Επίσης πρέπει ν αλλάξει όλος ο πολεοδομικός κανονισμός, δεν γίνεται να μην υπάρχουν δρόμοι διαφυγής σε ένα μέρος τόπο πυκνοκατοικημένο και να μην υπάρχει ούτε ένας κρουνός πυρόσβεσης. Έχει και πολλούς επισκέπτες (που ήταν σε αυτούς οι περισσότερο νεκροί). Μια κυρία έλεγε "εμείς είμαστε από εδώ και ξέραμε που να πάμε να σωθούμε" Ναι, αλλά οι άλλοι δεν γνώριζαν και δεν υπήρχε φανερή οδός διαφυγής, όπως όφειλε και έπρεπε να είναι.
  Δυστυχώς πολλά μέρη υπάρχουν έτσι στην Ελλάδα εξίσου και χειρότερα επικίνδυνα.
  Καλό να υπάρξει πολιτική βούληση και να μην κοιτάνε μόνο τα ψηφαλάκια τους και να γίνουν ριζικές αλλαγές.

 12. avatar Mica76

  Για την Ηλεία σαν να μην έγινε τίποτα ε;

 13. avatar Προς τι η έκπληξη ;

  Συνηθισμένη συμπεριφορά του Δημοσίου προς τους πολίτες ! Ανέκαθεν και διαχρονικά ! Ο Έλληνας πολίτης ειναι Ω κατηγορίας ! Τελευταία ! Σε όλα όμως ! Το κράτος ποτέ δεν τον σεβάστηκε! Τώρα πια ειναι μόνο σε επίπεδο φορομπηχτικού και νταβ@@@@@@κι ! Αυτοί είμαστε! Μπανανία και τώρα ...και με Μαδούρο

 14. avatar […]

  Γίνονται πλημμύρες,καίγονται ολόκληρα χωριά,χάνονται για πλακα ανθρωπινες ψυχες και η χώρα έχει καταντησει"μπατε σκύλοι αλεστε".Θα'θελα να ξερα πότε θα βγει ένας, ένας ρε και να πει ναι έκανα λάθος, έκανα λανθασμένη εκτιμηση,εφταιξα κι αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.Ένας ρε [...] από όλους εσας τους υπουργούς,τους διοικητες, τους διευθυντές,τα [...]που παίρνετε τις καρέκλες και δεν τις αφήνετε με τίποτα.Ένας με στοιχειώδη ευθιξια που να βγει μπροστά και να πει εσφαλα και ζητάω συγνώμη.Αλλά τι λέω τώρα όλοι αυτοί οι [...] είστε μόνο για τα φαγοποτια, τα εγκαίνια και τις δημόσιες σχέσεις.Φτου σας ξεφτιλισμενοι...

 15. avatar Οι ευθύνες από εδώ κ πέρα

  Όλοι όσοι εμπλέκονται στην άναρχη δόμηση, στην επί τόπου αντιμετώπιση και διαχείριση κρίσης και στην μετέπειτα αξιολόγηση θα πρέπει να κριθούν. Με τι κριτήρια? Μα φυσικά με το τι έπρεπε να κάνουν. Που είναι γραμμένα αυτά? Που είναι η πιστοποιήσεις ότι πέρασαν τις εξαιτασεις. Μα πού ζω? Αν δεν υπάρχουν όλα αυτά, ας τα δημιουργήσουμε, μπας κ αισθανθούμε πιο ασφαλείς στο μέλλον. Με σταυρούς δεν αποκλείεται να ξανά συμβούν όλα αυτά. Με δημιουργία νέων πλαισίων κ δικλείδων ασφαλείας, μπορούμε να ελπίζουμε. Αν μείνουμε στο... "δεν γινόταν τίποτα... " πάλι θα σταυρώσουν τα χέρια. Κρίμα!

 16. avatar spyrospeiratis

  ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΙΚΑΝΩΝ [...] ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ 100 ΝΕΚΡΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ..ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΑΨΑΝ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΘΑ ΕΚΑΙΓΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΤΟ 2010 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ.

 17. avatar Νέα Τατσοπουλοκρατία.

  Όλα αυτά τα εξωφρενικά που διαβάσατε δεν θα θα είχαν ειπωθεί ποτέ στα τηλέφωνα, αφού δεν θα είχαν καν συμβεί αν ήταν στην κυβέρνηση η εθνική πατριωτική μας παράταξη και πρωθυπουργός ο χαρισματικός μας ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης!
  Οι αριστεροί του Τσίπρα όμως πρόλαβαν και τα διέλυσαν όλα, παίρνοντας στον λαιμό τους και 100 ψυχές.

 18. avatar 2015 Ε πόσο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα αν ψηφίσουμε ΣΑΝΕΛ

  1. O τσίπρας κατάργησε την ομάδα περιπολίας πυροσβεστών - μοτοσυκλετιστών της ΝΔ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έγκαιρη προειδοποίηση για την φωτιά.
  2. Ο τσίπρας κατάργησε το σύστημα ομιλίας της πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να κάνει αδύνατη την μεταξύ τους επικοινωνία και συντονισμό.
  3. Ο τσίπρας έβαλε έναν ανίκανο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ επικεφαλή της [...] με αποτέλεσμα τις κρίσιμες ώρες αυτός να κλαίει και να συντονίζει λάθος τις αρμόδιες αρχές που όση πείρα και αν είχαν τις αποδιοργάνωσε με τις λαθος υποχρεωτικές εντολές που τους έδινε.
  4. Ο τσίπρας υποκρίθηκε πως δεν ήξερε για νεκρούς και πως περίμενε να πετάξουν τα ελικόπτερα ενώ γνώριζε πως δεν υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο για να καθησυχάσει την κοινή γνώμη.

 19. avatar Μελισερανά.

  Τι να πει κανείς ότι και να πω είναι λίγο. Λογικά πρέπει να έρθουν από το εξωτερικό να μας οργανώσουν γιατί δεν ξέρουμε πού πάνε τα τέσσερα..... Σεμινάρια σχόλια και τα λοιπά και τα λοιπά από την αρχή....

 20. avatar jasmine

  ΜΗΝ ταρατε την ησυχία ενός Δ.υπαλλήλου. Δεν πα να κάθεστε, να πνιγείτε, αυτοί θα φέρονται και θα σφυρίζουν αδιάφορα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει