Συνελήφθη πριν από λίγο στο Παγκράτι ένας άνδρας ημεδαπός ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές, γεγονός που έχει βγει στην δημοσιότητα σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα για το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής όπου κρατείται και ανακρίνεται.

Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου το Σάββατο

Η σύλληψη αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά από δημοσιεύματα για απειλητικά μηνύματα και τηλεφωνήματα που δέχονται οι βουλευτές που αναμένεται να στηρίξουν την Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική βουλή, δημοσιεύματα τα οποία προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, χωρίς πάντως να υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια ένδειξη για σύνδεση με τη σύλληψη.

Συγκεκριμένα το documentonews.gr ανέφερε ότι στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας ζητά από τους παραλήπτες ενός μηνύματος να απειλούν τους βουλευτές να μην στηρίξουν την συμφωνία, ενώ παραθέτει τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα ψηφίσουν θετικά.

Το συγκεκριμένο μήνυμα σύμφωνα με τις πληροφορίες του συγκεκριμένου site αναφέρει: «Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία».

Το news247.gr είχε δημοσιεύσει ότι βουλευτές των ΑΝΕΛ αλλά και ανεξάρτητοι βουλευτές που προτίθενται να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έγιναν δέκτες απειλών που έφταναν μέχρι το θάνατο.

«Θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι», «Θα σε σκοτώσουμε», «Μην το τολμήσεις θα μαρτυρήσεις», είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν δεχτεί βουλευτές όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα. Μάλιστα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στην ιστοσελίδα ανέφερε ότι «Δεν μπορώ ούτε να κάνω τη δουλειά μου, έχω σβήσει πάνω από 200 μηνύματα και έχω και άλλα, αλλά δεν τους φοβάμαι».

Μετά τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ, η Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.