Επικίνδυνο κρίθηκε το σημείο όπου δένουν τα πλοία BLUE STAR 1 και 2 στην προβλήτα της Καλύμνου. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε σπηλαίωση, μήκους: 12μ., βάθους: 3μ. και ύψους: 2μ., στον εξωτερικό προβλήτα λιμένα Καλύμνου, στη θέση πρυμνοδέτησης των προαναφερθέντων πλοίων, κατόπιν επιθεώρησης του κρηπιδώματος από επαγγελματία δύτη.

Λόγω των εκτεταμένων υποσκαφών κρίθηκε ιδιαίτερα επισφαλής η προσέγγιση των εν λόγω πλοίων και η απο- επιβίβαση οχημάτων και επιβατών. Συνεπώς, από την Λιμενική Αρχή του νησιού και μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς, ο ανωτέρω χώρος αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας, ώστε να μην προσεγγίζουν οχήματα και επιβάτες ενώ δεν επιτρέπεται ο κατάπλους των πλοίων.

Σημειώνεται ότι η σπηλαίωση θεωρείται από τους κύριους παράγοντες φθοράς σε βιομηχανικά συστήματα, προπέλες, αντλίες, τουρμπίνες κ.α..

Επιπλέον, στο λιμάνι της Πάτρας, συνελήφθη, σήμερα στις 16:45, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου πλοίου με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.