Για τις αλλαγές στη δικαιοσύνη και τον νέο τρόπο λειτουργίας της, μετά την ψήφιση των νέων νομοσχεδίων, μίλησε ο Χάρης Καστανίδης στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

«Η Ελλάδα αναστενάζει με τη βραδύτητα της δικαιοσύνης. Γίνεται μια τεράστια επέμβαση στο σύστημα της δικαιοσύνης. Μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων της δικαιοσύνης σε σημαντικές υποθέσεις θα χρειάζεται το 1/3 του σημερινού χρόνου για να ολοκληρωθεί μια υπόθεση που θα απασχολεί μεγάλη μερίδα πολιτών. Η υπόθεση θα καταλήγει αυτομάτως στον ανώτατο βαθμό δικαιοσύνης, στο Συμβούλιο της Επικρατείας», είπε ο υπουργούς δικαιοσύνης.

«Στα οικονομικά εγκλήματα θα υπάρξει αποσυμφόρηση των υποθέσεων μέσω της ποινικής συνδιαλλαγής μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών. Εάν το θύμα ικανοποιηθεί από τον θύτη, η υπόθεση θα κλείνει μετά απόφαση του εισαγγελέα και με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει και δικαιοσύνη αλλά θα αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια», ξεκαθάρισε ο Χάρης Καστανίδης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.