Σε εξηγήσεις σχετικά με περιστατικό προσαγωγής μαθητών του Λυκείου στην Ελασσόνα, πριν από την οποία αστυνομικός έβγαλε από τη θήκη του το υπηρεσιακό του όπλο, προέβη σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες στις 06.50, μετά από τηλεφωνική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας Λάρισας σχετικά με άγνωστους δράστες που προξενούν φθορές στο Λύκειο Ελασσόνας, αστυνομικοί της Υπηρεσίας μετέβησαν στο σχολείο και κινούμενοι περιμετρικά αντιλήφθηκαν δύο άτομα, από τα οποία ο ένας έφερε στον ώμο σακίδιο, να πηδούν από το παράθυρο του πρώτου ορόφου του σχολείου και να τρέπονται σε φυγή.

Μετά από αναζητήσεις σε χωράφια που καλύπτονται από πυκνή βλάστηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα άτομα κρυμμένα πίσω από θάμνους. Λόγω της περιορισμένης ορατότητας, των συνθηκών χαμηλού φωτισμού και προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους, ο ένας από τους αστυνομικούς έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο από τη θήκη. Διαπιστώνοντας ακολούθως ότι πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας, ο αστυνομικός επανέφερε το όπλο στη θήκη και τα άτομα προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, όπου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και προέκυψε ότι είναι 16χρονοι μαθητές του Λυκείου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αξιωματικού Υπηρεσίας με το Διευθυντή του Λυκείου, ο δεύτερος δήλωσε άγνοια για ενδεχόμενες προκληθείσες φθορές και οι δύο μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ο Διευθυντής του Λυκείου κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας ότι άγνωστοι δράστες είχαν προξενήσει φθορές σε εγκαταστάσεις του σχολείου.

Σε βάρος των δύο ανηλίκων μαθητών σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας για διακεκριμένες φθορές. Οι μαθητές συνελήφθησαν και μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.