Ένας 19χρονος Αλβανός και ένας 21χρονος Έλληνας, οι οποίοι κατέθεταν μέχρι αργά χθες το βράδυ, φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Από τις καταθέσεις τους, στις οποίες έπεσαν σε αρκετές αντιφάσεις, φέρεται να προκύπτει, σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου, ότι οι δύο άνδρες πρότειναν στην φοιτήτρια, να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός, ωστόσο φαίνεται ότι η 21χρονη δεν συμφώνησε και ξέσπασε καβγάς.

Στη συμπλοκή που εικάζεται ότι ακολούθησε, οι δύο άνδρες ξυλοκόπησαν την νεαρή γυναίκα η οποία έχασε τις αισθήσεις της από τραύμα στο κεφάλι, που προκλήθηκε από αμβλύ αντικείμενο.

Τότε, οι δύο φερόμενοι ως δράστες του εγκλήματος, αποφάσισαν να «ξεφορτωθούν» την άτυχη φοιτήτρια, την οποία μετέφεραν με ένα φορτηγάκι στην δύσβατη περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους πετώντας την στη θάλασσα από μεγάλο ύψος, όπου και βρέθηκε το πτώμα της, το πρωί της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου. Μέχρι τις 12 χθες τα μεσάνυχτα, δεν είχε επιτραπεί στους δικηγόρους τους κ. Ακη Δημητριάδη και Στέλιο Κιουρτζή, να επικοινωνήσουν με τους εντολείς τους οι οποίοι ανακρίνονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Να σημειωθεί ότι ο Αλβανός, φέρεται να είναι πρωταθλητής πολεμικών τεχνών και μάλιστα σύμφωνα με τοπικά μέσα χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως οξύθυμος.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου, προφορικά οι δύο φέρονται να ομολόγησαν αλλά παραμένει άγνωστο, αν έχουν καταθέσει τα ίδια σε έγγραφη απολογία καθώς δεν επετράπη η επικοινωνία και η παρουσία των δικηγόρων τους κατά την ώρα της εξέτασής τους.

Πληροφορίες της ΕΡΤ ανέφεραν ότι οι δύο φέρονται να ομολόγησαν την πράξη τους.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική χθες επιδόθηκε κλήση μάρτυρα και κατέθεσε στην Αθήνα στενή της φίλη με την οποία είχε επικοινωνία τηλεφωνικώς λίγη ώρα πριν την εξαφάνισή της.

Στην φίλη της αυτή φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να είπε ότι θα πρέπει να κλείσει το τηλέφωνο διότι θα πήγαινε με έναν φίλο της για… σουβλάκια.

Οι λιμενικοί έχουν λάβει καταθέσεις από φίλες της με τις οποίες είχε μεταβεί σε γνωστή καφετέρια της πόλεως Ρόδου το απόγευμα της 27ης Νοεμβρίου 2018 αλλά και από έναν υπάλληλο φούρνου της Μεσαιωνικής Πόλης ο οποίος την μετέφερε στην οικία της, έμεινε για λίγη ώρα μαζί της και μετά αποχώρησε. Ο νεαρός αυτός εργαζόταν καθόλη τη διάρκεια της μετέπειτα εξαφάνισής της.

Επιπλέον κατάθεση ελήφθη από έναν ημεδαπό από την Παστίδα που συγκαταλέγεται μεταξύ των φίλων της και συνδιασκέδαζε μαζί του συχνά μαζί με την στενή φίλη της κυρίως σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Μεσαιωνικής Πόλης.

Η έρευνα των ανακριτικών υπαλλήλων στόχευε στο να διαπιστωθεί πώς η 21χρονη βρέθηκε γυμνή μαζί τους, πώς κι αν έχασε τις αισθήσεις της, εάν ένας εκ των δύο την έπιασε από το λαιμό, κι αν εκείνη απεβίωσε ή αν νομίζοντας ότι είχε αποβιώσει, να πέταξαν την φοιτήτρια στη θάλασσα για να κρύψουν τα ίχνη τους.

Η Δημοκρατική γράφει ότι ο θάνατος της αποδίδεται σε πνιγμό, γίνεται μνεία ότι πιθανολογείται απόπειρα στραγγαλισμού της, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρξαν και άλλα χτυπήματα στο πρόσωπο της τα οποία όμως, εξαιτίας άλλων που ακολούθησαν στο σώμα της και κυρίως στο πρόσωπο όταν το άψυχο σώμα της παρασυρόμενο από τα κύματα χτυπούσε σε βράχια να μην είναι ορατά.

Ο θάνατος της πάντως αποκλείεται να προήλθε από παθολογικά αίτια ενώ ως προς τον χρόνο αυτός προσδιορίζεται από το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου εως το πρωί της επομένης, όταν βρέθηκε νεκρή στην παραλία Φωκίας κοντά στο φυλάκιο Γκίνας στους Πεύκους.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες και την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψε ότι η 21χρονη έπεσε θύμα βιασμού ενώ δεν μπορεί να βεβαιωθεί εξαιτίας και της πολύωρης παραμονής του σώματος της στην θάλασσα αν είχε έλθει σε σεξουαλική επαφή με κάποιο άτομο ως και η ύπαρξη DNA του στο σώμα της.