Σε 15μηνη φυλάκιση τιμωρήθηκε μία γυναικολόγος επειδή δεν διέγνωσε ότι η ασθενής της… ήταν έγκυος, με αποτέλεσμα να την «καταδικάσει» σε στειρότητα.

Τον Μάρτιο του 2005, η γιατρός, που υπηρετούσε στο ΙΚΑ Ζαρουχλέικων, είχε δεχτεί την επίσκεψη της ασθενούς, η οποία παραπονέθηκε για προβλήματα στον κύκλο της.

Η γιατρός την υπέβαλε σε τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε αρνητικό και της χορήγησε φάρμακα για να αποκατασταθεί ο κύκλος.

Η ασθενής πήρε το συγκεκριμένο φάρμακο αλλά μετά από λίγες εβδομάδες πήγε στο νοσοκομείο με αιμορραγία, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν ότι ήταν έγκυος και μάλιστα άνω των έξι μηνών. Αναγκάστηκαν να πάρουν με καισαρική το έμβρυο, το οποίο στη συνέχεια απεβίωσε, ενώ η γυναίκα έκανε αφαίρεση μήτρας.

Η κατηγορούμενη γιατρός είχε απαλλαγεί πρωτοδίκως, αλλά κατόπιν έφεσης που άσκησε ο εισαγγελέας, η υπόθεση πήγε στο Τριμελές Εφετείο, το οποίο την έκρινε ένοχη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.