Μέλος τριμελούς σπείρας που διέπραττε ληστείες στην Αττική το τελευταίο διάστημα και καταζητούμενος ως μέλος συμμορίας που είχε διαπράξει σωρεία ανθρωποκτονιών το 2008, είναι ο 22χρονος Αλβανός που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας μετά από καταδίωξη στη Δραπετσώνα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, εναντίον του 22χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης γιατί συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά και το 2008 είχαν διαπράξει 11 δολοφονίες και 13 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος ομοεθνών τους.

Παρά το ένταλμα, ο 22χρονος δεν σταμάτησε την εγκληματική του δράση. Σύμφωνα με την αστυνομία, το τελευταίο τρίμηνο, μαζί με δύο ακόμη ομοεθνείς του, είχαν διαπράξει εννέα ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στην Αττική, έξι διαρρήξεις σε σπίτια και δύο κλοπές αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, είχαν «χτυπήσει» κοσμηματοπωλεία σε Ηλιούπολη, Κορυδαλλό, Περιστέρι, Άγιους Ανάργυρους, Καλλιθέα, Ίλιον, Νίκαια, Ν. Ηράκλειο και Μαρούσι, με συνολική λεία που ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ!

Παράλληλα, είχαν διαρρήξει έξι σπίτια σε Θρακομακεδόνες, Κερατσίνι, Λαγονήσι, Πόρτο Ράφτη, Κηφισιά και Αργολίδα, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα και διαφεύγοντας με τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών. Η συμμορία είχε κλέψει και δύο αυτοκίνητα από τις περιοχές του Χαλανδρίου και της Ερέτριας.

Ο 22χρονος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, μετά από περιπετειώδη καταδίωξη από αστυνομικούς της ομάδας ΣΙΑΣ, στη Δραπετσώνα. Μαζί, του συνελήφθη και η Ρουμάνα φίλη του, 22 ετών. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι όπου διέμεναν στον Κολωνό εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, ένα καλάσνικοφ με διπλή γεμιστήρα με 32 φυσίγγια, ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 27 φυσίγγια, ένα αλεξίσφαιρο, 11.490 ευρώ, 4.300 δολάρια ΗΠΑ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.