Αν και η απόσταση που τους χωρίζει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι μόλις 10 χιλιόμετρα, αν και κατ’ επανάληψη έχουν ζητήσει την παρέμβαση του δημάρχου, οι κάτοικοι του Κορωπίου που εργάζονται στο αεροδρόμιο συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται καθημερινά, λόγω της έλλειψης απευθείας συγκοινωνιακής σύνδεσης με τον διεθνή αερολιμένα.

Διαβάστε την επιστολή τους:

«Εμείς, σαν κάτοικοι Κορωπίου και εργαζόμενοι στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καταγγέλλουμε το γεγονός πως ο δήμος μας δεν έχει απευθείας σύνδεση με το Αεροδρόμιο και εργασιακό μας χώρο.
Είμαστε η μοναδική πόλη στον ΚΟΣΜΟ που έχουμε απόσταση μικρότερη από 10Χλμ από ένα Διεθνές Αεροδρόμιο και δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση (!) .
Παρόλο που έχουμε κατ’ επανάληψη ενοχλήσει τον Δήμαρχο Κρωπίας αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, δεν έχει ποτέ κανένας ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα .
• Άραγε πράσινες πόλεις μπορούν να υπάρξουν χωρίς να παρέχουν δημόσιες συγκοινωνίες;
• Πως θα εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο και οι επιβάτες του αεροδρομίου που δεν έχουν αυτοκίνητο;
• Οι λεωφορειακές γραμμές 308 – 309 προσεγγίζουν το Αεροδρόμιο στα 2 χλμ. Άραγε έχει ξυπνήσει κανείς από τους αρμόδιους στις 5 πμ το χειμώνα ή στις 5 μμ τον Ιούλιο να περπατήσει 2 Χλ• Γνωρίζετε τον αριθμό των υπαλλήλων τις αεροδρομιακής κοινότητας και κατοίκων της περιοχής Κορωπίου (για εσάς ψηφουλάκια) που θα έκανε χρήση της υπηρεσίας αυτής;
• Θα μπορούσε ο υποψήφιος Δήμαρχος να το εντάξει στο πρόγραμμα του η θα πρέπει εμείς να φροντίζουμε να μείνει για πάντα υποψήφιος;
Αυτά για τώρα, και τα λέμε από Οκτώβριο (πάντως σε κάθε περίπτωση πριν τις εκλογές)
Κάτοικοι Κορωπίου που εργάζονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Σε όλες τις Εταιρίες)».

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com