Νέα προθεσμία έλαβε και πήρε ο 33χρονος Αρμένιος που συνελήφθη ως μέλος της «συμμορίας με τα καλάσνικοφ» που λήστευε κοσμηματοπωλεία. Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν δύο ακριβά ρολόγια από τα κλεμμένα. Ο 33χρονος οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο, ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για την Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι, για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με το CretaLive.gr εκείνος από την πλευρά του, ισχυρίζεται μέσω των δικηγόρων του ότι δεν είχε συμμετοχή ούτε στη μία ούτε στην άλλη ληστεία, ενώ εξέφρασε παράπονα για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν οι αστυνομικές αρχές. Όσο για τα ρολόγια που βρέθηκαν στην κατοχή του, ο ίδιος δέχεται ότι δεν τα απέκτησε με νόμιμο τρόπο, αλλά ισχυρίζεται ότι αποτελούν προϊόν κλεπταποδοχής και όχι ληστείας.

Σε βάρος του Αρμένιου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού και κατ’εξακολούθηση, από δράστες που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παράνομη οπλοφορία βαρέων όπλων (για τα καλάσνικοφ) κατ’εξακολούθηση, σύσταση συμμμορίας για την τέλεση κακουργημάτων και εμπρησμό από πρόθεση και από κοινού (για το αυτοκίνητο της υπαλλήλου του ΠΑΓΝΗ που είχαν κλέψει λίγο πριν τη ληστεία στον Ανισσαρά.