Συμπληρωματική απολογία, ενώπιον του ανακριτή, έδωσε ο κατηγορούμενος για πρωταγωνιστικό ρόλο στα κυκλώματα τοκογλυφίας, που εξαρθρώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον 59χρονο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων, ο οποίος φέρεται ως επικεφαλής ενός εκ των τεσσάρων κυκλωμάτων εκβίασης και τοκογλυφίας, που δρούσαν, κυρίως, στη Θεσσαλονίκη. Η δεύτερη, συμπληρωματική απολογία κρίθηκε αναγκαία, μετά την εξέταση ατόμων, που έπεσαν θύματα τοκογλυφίας, αλλά και τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες των κατηγορουμένων.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, που πρόσφατα συμπλήρωσε το εξάμηνο της προφυλάκισης και με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, παρέτεινε την προσωρινή του κράτηση, επέμεινε στον ισχυρισμό του -όπως άλλωστε κατά την πρώτη του απολογία- ότι ουδέποτε εκβίασε κάποιον, ή απαίτησε τοκογλυφικό τόκο. Αντικρούοντας δε τη δικογραφία, σύμφωνα με την οποία στους τραπεζικούς του λογαριασμούς βρέθηκαν κατατεθειμένα 43,5 εκατομμύρια ευρώ (εκτιμάται ότι προήλθαν από την παράνομη δράση του κυκλώματος), ο συνήγορός του προσκόμισε έκθεση ορκωτών λογιστών, η οποία καταδεικνύει ότι τα οικονομικά στοιχεία της επιχειρηματικής του δραστηριότητας είναι μηδενικά κατά την τελευταία δεκαετία. Σχετικά με τα κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ, μέσω των οποίων φέρεται να «ξέπλενε» χρήματα από τις παράνομες δραστηριότητες, ο 59χρονος επικαλέστηκε τον εθισμό του στα τυχερά παιχνίδια.

Να σημειωθεί, ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά 53 άτομα, από τα οποία 31 παραμένουν προφυλακισμένα, κατηγορούμενα για συμμετοχή σε υποθέσεις τοκογλυφίας, εκβίασης και “ξεπλύματος” βρώμικου χρήματος.