Εκτεταμένες κλοπές υλικών και εξοπλισμού, που είχαν ως αποτέλεσμα την κατά τμήματα διακοπή του φωτισμού, στις λεωφόρους Ανδρέα Παπανδρέου, Ειρήνης, Δημοκρατίας και στις σήραγγες Δραπετσώνας, στον Πειραιά, διαπιστώθηκαν από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Οι δράστες είχαν κλέψει καλώδια τροφοδοσίας ιστών φωτισμού, ηλεκτρολογικούς πίνακες, μαντεμένια καπάκια φρεατίων καθώς και εξοπλισμό πυροσβεστικών φωλιών.

Για το θέμα αυτό ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου, κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά προς την εισαγγελία Πειραιά, ζητώντας να εντοπιστούν οι δράστες και να ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου για το θέμα των διαρκών κλοπών εξοπλισμού και υλικών από το οδικό δίκτυο του Πειραιά, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

«Καλούμε τις αστυνομικές αρχές να εντείνουν την προσοχή τους κατά την αστυνόμευση της περιοχής προκειμένου να προστατευτεί ο εξοπλισμός και να εξασφαλίσουμε ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας στους πολίτες» τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.