Με το κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης που εξαρθρώθηκε την άνοιξη του 2011 φέρεται να συνδέεται η κατασκευή της πισίνας στο προαύλιο του Ψυχιατρείου του Κορυδαλλού, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος από τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου δόθηκαν από άτομο που συμμετείχε στο κύκλωμα εκβιαστών και παραμένει προφυλακισμένο για την υπόθεση.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος, ηλικίας 35 ετών φέρεται, μεταξύ άλλων, να δώρισε προ μηνών στο Ψυχιατρείο σκαπτικό μηχάνημα για τις εξωτερικές εργασίες της φυλακής.

Η υπόθεση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, μοιάζει να περιπλέκεται, καθώς ο κρατούμενος – «ευεργέτης» φέρεται να μετήχθη μυστηριωδώς από τις φυλακές Αλικαρνασσού, όπου εκρατείτο, στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού, όπου οι συνθήκες φέρονται να είναι καλύτερες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κρατούμενος, για να ανταποδώσει τη βοήθεια που του παρασχέθηκε με τη μεταφορά του από την Αλικαρνασσό στον Κορυδαλλό δώρισε χρήματα στη διοίκηση του Ψυχιατρείου.