Αθρόα παραμένει η προσέλευση του κόσμου για να βρεθεί αίμα ώστε να σωθούν τα δίδυμα που παρασύρθηκαν νωρίς χθες το πρωί από τον 21χρονο μοτοσικλετιστή στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τροίας.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι τα δύο επτάχρονα αδερφάκια νοσηλεύονται αρκετά σοβαρά στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και για να καταφέρουν οι γιατροί να τα κρατήσουν στη ζωή, χρειάζεται να βρεθεί αίμα, απλοί πολίτες, κάθε ηλικίας, έσπευσαν στο νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν αιμοδότες.

Ακόμη και αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς των πολιτών.

Πάντως, αίμα μπορούν να δώσουν όλοι χωρίς να έχουν τα ονόματα των παιδιών. Το μόνο που πρέπει να πουν στο αρμόδιο τμήμα είναι το λόγο της επίσκεψής τους στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, η κατάσταση των παιδιών παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή. Το επτάχρονο κορίτσι συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου αλλά η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί και οι γιατροί κάνουν προσπάθειες για το αδερφάκι της, του οποίου, η κατάσταση της υγείας είναι πιο σοβαρή.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το επτάχρονο κορίτσι έχει βελτιωθεί και προχωρεί σταδιακά η αποδέσμευσή της από τον αναπνευστήρα, ενώ ο δίδυμος αδερφός της φέρει πολλαπλές οστικές και παρεγχυματικές κακώσεις και βρίσκεται διασωληνωμένος και σε σοβαρή κατάσταση. Ακολουθείται η ενδεδειγμένη θεραπεία και συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων ιατροί αναλόγων ειδικοτήτων.