Συνολικά 167 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης μέσα σε δύο αυτοκίνητα ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο Βούλγαροι και δύο Ισπανοί.

Από τους αστυνομικούς αναζητούνται ακόμα τέσσερις Κολομβιανοί λαθρέμποροι.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε όταν δόθηκαν πληροφορίες στους αστυνομικούς από το κλιμάκιο της DEA (Drugs Enforcement Administration) η οποία είναι η αμερικάνικη υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος, Ιωάννης Ραχωβίτσας.

Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης ακινητοποίησε το πρωί στα διόδια των Μαλγάρων ένα αυτοκίνητο στο οποίο υπήρχαν 35 κιλά κοκαΐνης ενώ τα υπόλοιπα 132 κιλά βρέθηκαν σε δεύτερο αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης.

Η συνολική αξία των 167 κιλών κοκαΐνης ξεπερνά τα έξι εκατ. ευρώ ανόθευτη ενώ νοθευμένη φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Οι βαρόνοι της κοκαΐνης μετέφεραν το φορτίο με πλοίο το οποίο ξεφόρτωσαν σε ερημικό σημείο των ελληνικών ακτών και στη συνέχεια με αυτοκίνητα θα το μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη ενώ αλλά ποσότητα θα πήγαινε στο εξωτερικό και η υπόλοιπη για την εγχώρια κατανάλωση.

Η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει κατασχεθεί στη χώρα ήταν το 2004 στην Καλαμάτα όταν κατασχέθηκαν 1.060 κιλά κοκαΐνης ενώ το 2002 στο χωριό Καναλάκι Πρέβεζας κατασχέθηκαν 220 κιλά, η δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα.