Ελέγχους σε ιατρεία και άλλες επιχειρήσεις πραγματοποίησε κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στην Αθήνα, στο Γαλάτσι, στον Πειραιά, στο Νέο Ψυχικό, στη Νίκαια, στην Αρτέμιδα, στο Π. Φάληρο, στον Άλιμο και στη Γλυφάδα.

Κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας και Φορολογικής Αστυνόμευσης, της Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε ιατρεία, ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και άλλες επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) και άλλες συναφείς παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

– Σε ιατρείο δερματολόγου στο Γαλάτσι, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ειδικότερα μη επίδειξη του Βιβλίου Επίσκεψης Ασθενών, μη επίδειξη του Βιβλίου Εσόδων-Εξόδων και μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών σε ασθενή

– Σε ιατρείο μικροβιολόγου στη Νίκαια, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ειδικότερα μη καταχώρηση δύο ασθενών στο πρόσθετο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών, μη έκδοση αθεώρητης απόδειξης παροχής υπηρεσιών και προγενέστερες εγγραφές της ημερομηνίας θεώρησης στο πρόσθετο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος ιατρός απασχολούσε υπάλληλο, χωρίς ωστόσο να επιδείξει το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού, προκειμένου να εξακριβωθεί η καταχώρησή του σε αυτό
Σε ιατρείο αγγειοχειρουργού στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ειδικότερα μη επίδειξη χειρόγραφου Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων, μη καταχώρηση ασθενούς στο πρόσθετο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών και μη έκδοση αθεώρητης απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

-Σε ιατρείο δερματολόγου-αφροδισιολόγου στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ειδικότερα μη εμπρόθεσμη ενημέρωση του χειρόγραφα τηρούμενου Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων

-Σε εταιρεία ιδιωτικού διαγνωστικού εργαστηρίου στην Αρτέμιδα, με ομμόρυθμο εταίρο ιατρό βιοπαθολόγο, διαπιστώθηκε μη επίδειξη των Βιβλίων Γ΄ κατηγορίας.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος των στοιχείων τους. Παράλληλα ενημερώνονται οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και κατά περίπτωση η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.