Παραλίγο να βρεθούν αβοήθητοι στην θάλασσα οι 53 λαθρομετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν μέσα σε σκάφος και εντοπίστηκαν από την Ιταλική Ακτοφυλακή – Frontex κοντα στην Πάργα.

Λίγο μετά τις 19:00 το σκάφος τους άρχιζε να μπάζει νερά, πιθανόν οι ίδιοι να το προξένησαν, με αποτέλεσμα να αρχίσει να βουλιάζει. Σύμφωνα με το pameprevza.gr άμεσα ειδοποιηθήκαν οι αρχές και στο σημείο έφτασαν εκτός από το Λιμενικό που ήδη βρίσκονταν από το πρωί εκεί, η πυροβεστική, η αστυνομία καθώς και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας.

Στο σημείο βρέθηκαν επίσης η Λιμενάρχης Πρέβεζας κ. Σταματίνα Μαργέλη η οποία συντόνιζε την όλη επιχείρηση, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας Σωτήρης Γιαμάς καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας και μέλος της λιμενικής επιτροπής Βαγγέλης Ροπόκης, ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε ότι βρίσκονταν εκεί από το πρωί. Παρών επίσης ήταν και εκπρόσωπος της πλοιοκτητρίας εταιρίας στην οποία ανήκει το σκάφος και το οποίο είχε ενοικιαστεί.

Άμεση ήταν η συμμετοχή του πληρώματος παρακείμενου Ρωσικού εμπορικού πλοίου προκειμένου να συγκρατήσουν το σκάφος να μην βυθιστεί και να αποφευχθεί η εκροή πετρελαίου στην θάλασσα καθώς και ηλεκτρολόγος του Λιμενικού Ταμείου που βρίσκονταν στο σημείο ενώ αποβιβάστηκαν στην στεριά και οι 53 άνθρωποι.

Η πυροσβεστική που έφτασε στο σημείο έκανε την απορροή των υδάτων από το σκάφος και αμέσως μετά αυτό μετακινήθηκε σε συγκεκριμένο χώρο κατάλληλο για την ανέλκυση του από τον γερανό του Λιμενικού Ταμείου με τον έμπειρο χειριστή του και με την βοήθεια της Λέσχης Καταδρομέων και την τοποθέτησή του σε ασφαλές μέρος.

Στην συνέχεια οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας και κάποιοι θα μεταφερθούν και στην Ηγουμενίτσα.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας μίλησε στο Pamepreveza.gr και τόνισε: «Είναι λυπηρό το περιστατικό αυτό. Είναι αναγκαίο να βρεθεί άμεσα όχι χώρος στρατοπέδων, όπως θέλουν να τον λένε κάποιοι, αλλά χώρος εξυπηρέτησης παρόμοιων τέτοιων φαινόμενων και φιλοξενίας για έως τρεις το πολύ ημέρες».

Παρόν βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου ο οποίος πίεσε προς όλες τις κατευθύνσεις και την περιφέρεια προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί για την μεταφορά των λαθρομεταναστών.