Ανοίγει η υπόθεση παιδεραστίας που κατήγγειλε την Παρασκευή, μετά από τηλεφωνική της παρέμβαση σε ραδιοφωνική εκπομπή της Ιεράπετρας, μια 25χρονη κοπέλα φερόμενη κατά του πρώην προπονητή της, ο οποίος σήμερα εκτελεί καθήκοντα διευθυντή σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η παρέμβαση της ήταν χειμαρρώδης και αποκαλυπτική αναφορικά με τα όσα δηλώνει πως βίωσε στα χέρια του ανθρώπου που ήταν υπεύθυνος για τις αθλητικές της επιδόσεις και προσπαθούσε να ασκεί συνεχή επιρροή πάνω της εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες, τις φοβίες της, αλλά και την αγάπη της για τον αθλητισμό, αναφέρει το prismanews.gr.

Η 25χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών σήμερα, το 2005 είχε καταγγείλει περιστατικό ασέλγειας σε βάρος της, από τον τότε προπονητή της, η οποία είχε διάρκεια αρκετών μηνών. Η υπόθεση όμως έκλεισε σε σύντομο χρονικό διάστημα και μπήκε στο συρτάρι.

Σήμερα καλείται να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση στην Εισαγγελέα Λασιθίου, η δημοσιογράφος και παραγωγός της εκπομπής που φιλοξένησε τη συγκεκριμένη καταγγελία.

Η Εισαγγελέας ενημερώθηκε άμεσα για την τηλεφωνική παρέμβαση και ζήτησε από τους υπεύθυνους του σταθμού να έχει στα χέρια της το ηχογραφημένο υλικό προκειμένου να συναξιολογηθεί μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία και τις μαρτυρίες που υπάρχουν από το 2005.

Αν και η κοπέλα δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει, αναμένεται πως θα είναι το επόμενο πρόσωπο που θα περάσει την πόρτα της Εισαγγελίας με σκοπό να δώσει όλα τα στοιχεία και τους μάρτυρες που θα ξετυλίξουν το κουβάρι της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η παρέμβαση της κοπέλας πραγματοποιήθηκε έπειτα από παρέμβαση του ίδιου του καθηγητή, στο σταθμό Ηχώnews, με αφορμή την αίτηση διαγραφής του από την ΕΛΜΕ Λασιθίου λόγω «λανθάνουσας πολιτικής συμπεριφοράς», αφού τον βαραίνουν κατηγορίες προσηλυτισμού και στρατολόγησης μαθητών του σε ακροδεξιές οργανώσεις.

Μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λασιθίου, ωστόσο, κάνουν λόγω για τρομακτικά ακραίες συμπεριφορές, ενώ τονίζουν πως αυτή η καταγγελία φέρνει άλλα δεδομένα στο προσκήνιο με πολλούς να ζητούν τη διαγραφή του από και από τη Β’βάθμια, καθώς όπως είπε μέλος του Δ.Σ «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι επικίνδυνος για τα παιδιά».

Σήμερα, ωστόσο, ο καθηγητής καλείται να περάσει από το γραφείο του διευθυντή της Β’βάθμιας, ο οποίος αναμένεται να του ζητήσει να υποβάλλει την παραίτηση του.