Η υπομονή και η επιμονή των δικών του ανθρώπων, που στιγμή δεν έχασαν την πίστη τους ότι μπορεί να βρουν τον 73χρονο ζωντανό και το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί της 7ης ΕΜΑΚ, η Ηρα, βοήθησαν ώστε να έχει αίσιο τέλος η τετραήμερη αναζήτηση του ηλικιωμένου που πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Ο Σταθοκώστας Παρασκευάς από την Λυγαριά Λαμίας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του από το Σάββατο το πρωί, βρέθηκε απόψε το βράδυ, σε δασική έκταση και σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το χωριό του.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, τον 73χρονο εντόπισε ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με τον εκπαιδευμένο σκύλο, μαζί με συγγενείς του ηλικιωμένου ανάμεσα στα πουρνάρια, όπου είχε πέσει, όταν τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του. Ήταν πολύ ταλαιπωρημένος αφού περιπλανιόταν μέρες και μάλιστα μέσα στη βροχή και το κρύο των δύο τελευταίων ημερών.

Ωστόσο, απέδειξε ότι είναι «σκληρό καρύδι» και αυτή την ώρα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Λαμίας όπου και διακομίσθηκε.

Εκτός από τους συγγενείς του και την 7η ΕΜΑΚ, τον 73χρονο έψαχναν φίλοι και συγχωριανοί του, ακόμα και μικρά παιδιά, αφού ο κύριος Παρασκευάς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.