Σε εξονυχιστικούς ελέγχους υποβλήθηκε Ηρακλειώτης από αστυνομικούς, όταν τον σταμάτησαν στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, ο οποίος μάλιστα καταγγέλλει ότι αστυνομικός του ανέφερε πως έπρεπε να τον γράψει γιατί «δεν του άρεσε η φάτσα του»

Σύμφωνα με το cretalive.gr ο άνδρας αναφέρει ότι του ζητήθηκε δύο φορές να κάνει αλκοτέστ με το ειδικό μηχάνημα, το οποίο και τις δύο φορές έβγαλε αρνητικό αποτέλεσμα. Παράλληλα έγινε εξονυχιστικός έλεγχος στα στοιχεία του, το δίπλωμα οδήγησης, την άδεια του αυτοκινήτου, το ασφαλιστήριο κ.λ.π.

Όταν όλα βρέθηκαν εντάξει, όπως αναφέρει ο συγκεκριμένος πολίτης, και αφού ήδη είχε περάσει διάστημα περίπου μιας ώρας (συγκεκριμένα 49 λεπτά) τότε ο επικεφαλής του αστυνομικού κλιμακίου, με δηκτικό -όπως καταγγέλεται – τρόπο και λέγοντας «δεν μου αρέσει η φάτσα σου για κάτι πρέπει να σε γράψω» , αποφάσισε να του επιβάλει πρόστιμο για …ηχορύπανση , με το αιτιολογικό πως από το το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου ήταν σε μεγάλη ένταση.

Ο καταγγέλων βέβαια υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν συνέβαινε αυτό αλλά και ότι σπάνια λειτουργεί το συγκεκριμένο αξεσουάρ στο οχήματος του.

Παρά ταύτα και προκειμένου να τελειώσει εκεί η ταλαιπωρία του, δέχτηκε να υπογράψει την βεβαίωση της παράβασης, που συνοδεύεται με χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες, ενώ στη συνέχεια, συμβουλευόμενος το δικηγόρο του, υπέβαλε ένσταση.