Είκοσι πέντε κιλά και 935 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν από τους υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, σε δύο ταχυδρομικά δέματα που παραλάμβανε ένας 26χρονος ομογενής από Καζακστάν, ο οποίος και συνελήφθη.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής με το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ) και των συναρμόδιων Ισπανικών Αρχών (GUARDIA CIVIL), οργανώθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης των δύο ταχυδρομικών δεμάτων, κατόπιν σχετικής έγκρισης της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, τα οποία προέρχονταν από τη Βαρκελώνη με προορισμό την Ελλάδα.

Η σύλληψη έγινε εντός του ΕΛΤΑ στο Μοσχάτο, τη στιγμή που παραλάμβανε τα ταχυδρομικά δέματα, στα οποία αναγράφονταν πλαστά στοιχεία παραλήπτη. Για την παραλαβή τους είχε φροντίσει να κατέχει πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αντίστοιχα πλαστά στοιχεία.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο 26χρονος αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και τη συγκεκριμένη ποσότητα την προόριζε για περαιτέρω διακίνηση.

Η έρευνα συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση και εντοπισμό του αποστολέα της προαναφερομένης κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών όσο και για τη διαπίστωση ύπαρξης και άλλων ταχυδρομικών δεμάτων με ναρκωτικές ουσίες με τελικό προορισμό τη χώρα μας.

Ο συλληφθείς, μετά της σχηματισθείσης δικογραφίας, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ όπως διαπιστώθηκε έχει… παρελθόν, έχοντας καταδικαστεί για περιπτώσεις κλοπής, ληστεία, σύσταση συμμορίας, οπλοκατοχή και ναρκωτικά, ενώ είχε αποφυλακιστεί προσφάτως.