Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 59 αλλοδαπών, διαφόρων υπηκοοτήτων, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Στην ίδια υπόθεση, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, είναι πέντε υπάλληλοι του Δήμου Πατρέων, ηλικίας 53, 51, 50, 49, 43 ετών, καθώς και ένας 53χρονος υπάλληλος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε υποβολή ψεύδους υπεύθυνης δήλωσης 58χρονου αγρότη.

Από την έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι όλες οι άδειες διαμονής που κατατέθηκαν στους Δήμους Πατρεων και Δυτικής Αχαΐας για να ανανεωθούν είναι πλαστογραφημένες.

Άλλες είναι ανύπαρκτες, άλλες αντιστοιχούν σε διαφορετικά από τους καταθέτες άτομα, ενώ οκτώ είναι προϊόντα κλοπής από τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα.

Παράλληλα από των έλεγχο των συνημμένων δικαιολογητικών διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν επίσης πλαστογραφημένα, όσον αφορά κυρίως στη φορολογική και την ασφαλιστική ενημερότητα των αλλοδαπών.

Οι κατηγορούμενοι δημοτικοί υπάλληλοι παρελάμβαναν τα πλαστογραφημένα πιστοποιητικά των αλλοδαπών, χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο, με αποτέλεσμα να χορηγούν σε αυτούς προσωρινές βεβαιώσεις νόμιμης άδειας παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Ο 53χρονος υπάλληλος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κατηγορείται επίσης, ότι έπεισε, σε πέντε περιπτώσεις, τον 58χρονο αγρότη να δηλώσει ψευδός σε υπεύθυνη δήλωση του, ότι απασχολούσε αλλοδαπούς σε καλλιέργειες του, προκειμένου αυτή να συμπεριληφθεί ως δικαιολογητικό στην αίτησή τους για ανανέωση άδειας διαμονής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 66 κατηγορουμένων θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες από τις αστυνομικές αρχές συνεχίζονται.