Κάθε φορά που πρόκειται να ταξιδέψετε σε κάποιο προορισμό μπορείτε να γλιτώσετε όχι μόνο χρήματα αλλά και χρόνο, ειδικά αν πρόκειται για μικρές αποδράσεις. Πως θα καταφέρετε να συνδυάσετε και τα δύο; Διαβάστε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές.

1. Προτίμησε να μείνεις σε σπίτι, παρά σε ξενοδοχείο. Αν η παρέα σου απαρτίζεται από πολλά άτομα, πριν κλείσετε δωμάτια σε ξενοδοχείο, ενημερωθείτε για τυχόν σπίτια που νοικιάζονται στην περιοχή για τουρίστες. Όσο περισσότεροι είστε τόσο πιο φθηνά θα σας κοστίσει. Επίσης, εκτός από τις σπιτικές ανέσεις που θα έχετε, θα επωφεληθείτε και από extra παροχές, όπως είναι το πρωινό ή ένα ποτό το βράδυ, τα οποία δεν χρεώνονται παραπάνω.
2. Κοιμήσου στο τρένο. Αν πρόκειται να ταξιδέψεις σε πόλεις που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους (ειδικά στην Ευρώπη), μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τρένο αντί του αεροπλάνου. Θα κοιμηθείς στην κουκέτα σου και θα γλυτώσεις τόσο κάποια από τα έξοδα του αεροπλάνου, όσο και τη διανυκτέρευση του ξενοδοχείου. Άσε που όταν ξυπνήσεις φρέσκος φρέσκος, θα φτάνεις στον προορισμό σου.
3. Μάθε την τιμή της κούρσας για το ξενοδοχείο. Επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας και πολλά έχουν ακούσει τα αυτιά μας, αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ταξί για τη μεταφορά σου από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, φρόντισε να έχεις ενημερωθεί για την τιμή της κούρσας πρώτα. Κάλεσε στον υπάλληλο υποδοχής του ξενοδοχείου και ζήτα να σε ενημερώσει για το μέσο όρο της κούρσας για τη συγκεκριμένη διαδρομή. Κανένας δε θα μπορέσει να σε κοροϊδέψει.
4. Απέφυγε την extra χρέωση των ATM. Κάποιες τράπεζες, όταν πρόκειται να κάνεις ανάληψη από χώρα του εξωτερικού, κρατούν κάποια προμήθεια, είτε αυτές, είτε εκείνες με τις οποίες συνεργάζονται. Πριν ταξιδέψεις, φρόντισε να ενημερωθείς, αν η τράπεζα στην οποία διατηρείς το λογαριασμό σου, διαθέτει ATM στο εξωτερικό ή συνεργάτες, χωρίς χρέωση. Ακόμα καλύτερα, έχε μαζί σου μια cashcard και πλήρωνε κατ’ ευθείαν χρεώνοντάς την.
5. Μην πληρώσεις για ασύρματο Internet. Πριν πατήσεις το enter για να μπεις στο internet, τσέκαρε αν το ξενοδοχείο σου παρέχει ελεύθερη διαδικτυακή πρόσβαση με WiFi στην είσοδό του ή σε δημόσιους χώρους. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο βρες μια πλήρη λίστα των σημείων με ελεύθερη πρόσβαση στην πόλη όπου βρίσκεσαι στο wi-fihotspotlist.com.
6. Παζάρεψε με βάση την τιμή του δωματίου στο Internet. Ξεκίνα την αναζήτησή σου για κατάλυμα από το διαδίκτυο. Αφού έχεις δυο τρεις εναλλακτικές επιλογές, κάλεσε στο ξενοδοχείο και ανάφερε την τιμή που βρήκες το δωμάτιο στο διαδίκτυο. Με περίσσιο θάρρος ρώτα αν μπορούν να σου κάνουν αυτή την τιμή, διαφορετικά θα ψάξεις για κάτι άλλο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα έχεις τη χρέωση του internet.
7. Απέφυγε τις μεγάλες ουρές στο check in της οικονομικής θέσης. Όταν κάνεις την κράτησή σου, πάντα να ζητάς την περίπτωση αναβάθμισης της θέσης σου. Έτσι, θα πηγαίνεις στο αεροδρόμιο, στο check in της business class και θα ρωτάς αν έγινε η αναβάθμιση που είχες ζητήσει. Ακόμα κι αν δεν έχει γίνει, μπορείς να κάνεις check in από αυτό το γκισέ και να αποφύγεις την πολυκοσμία της οικονομικής σειράς. Βέβαια δε σημαίνει πως θα το πετύχεις πάντοτε (κάποιες εταιρίες σε συνδέουν με …Κάιρο όταν πρόκειται για αναβάθμιση), αλλά καλό είναι να το έχεις ως στρατηγική.
8. Ρύθμισε τις πτήσεις σου και απέφυγε την πολυκοσμία στα αεροδρόμια. Δεν υπάρχει λόγος να ξεφυσάς υπομονετικά στην ουρά για το check in ή στον έλεγχο όταν υπάρχουν μέρες που μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς να ταλαιπωρηθείς με χρονοβόρες αναμονές. Τα ταξίδια Τρίτες, Τετάρτες και Σάββατα θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο. Τις υπόλοιπες μέρες, απλά, προτίμησε τις πολύ πρωινές πτήσεις.

Πηγή: menslounge.gr