Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών δραστών που πραγματοποίησαν τη ληστεία στο Μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας την περασμένη Παρασκευή.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί 77 αποτυπώματα μέσα στο χώρο της ληστείας χωρίς να έχει ακόμα ξεκαθαριστεί σε ποιους ανήκουν και ποια από αυτά είναι αποτυπώματα υπαλλήλων και επισκεπτών.

Το εσωτερικό κύκλωμα τηλεόρασης κατέγραψε τους σωματότυπους δύο δραστών, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ενώ όπως διαπιστώθηκε φορούσαν γάντια. Ανάμεσα στους υπόπτους που αναζητούνται είναι και ένας Έλληνας, ο οποίος ακόμα δεν έχει εντοπιστεί, και που έχει απασχολήσει τις αρχές στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας με ένοπλες ληστείες.

Εν τω μεταξύ, θρίλερ εξελίσσεται με την έρευνα γύρω από αρκετούς υπόπτους τόσο στον χώρο της αρχαιοκαπηλίας όσο και στο χώρο των κοινών κακοποιών. Το σίγουρο είναι ότι οι δράστες είναι ερασιτέχνες καθώς δεν γνώριζαν τα μεγάλης αξίας μικροαντικείμενα που όμως δεν πείραξαν από το Μουσείο.

Εκτός από τους δύο δράστες που κατέγραψε η κάμερα, οι αρχές πιστεύουν ότι υπάρχει και τρίτος συνεργός, ο οποίος ανέμενε τους άλλους δύο σε αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν, σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων από το Μουσείο.