Την εξάρθρωση τετραμελούς σπείρας που εξαπατούσε ιδιοκτήτες πολυτελών Ι.Χ. κλέβοντας τα οχήματά τους εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Ένας 60χρονος, που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος, συνελήφθη, μαζί με τον 28χρονο γιο του και μία 28χρονη Γεωργιανή, ενώ αναζητείται ο 64χρονος αδερφός του πρώτου.

Τα θύματά τους προέρχονταν από τη Θεσσαλονίκη, το Περιστέρι Αττικής, την Πάτρα, την Κόρινθο και το Αίγιο, τα οποία πουλούσαν τα οχήματά τους επειδή αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος συντήρησής τους.

Οι δράστες, αφού εντόπιζαν τα θύματά τους μέσω αγγελιών, τούς έπειθαν  να κάνουν πρώτα την μεταβίβαση των οχημάτων τους, ισχυριζόμενοι ότι μελλοντικά θα κατέβαλαν το ακριβές αντίτιμο για την αγοραπωλησία, αφού πρώτα ολοκλήρωναν τις γραφειοκρατικές εκκρεμότητες.

Τα μέλη της οργάνωσης, είτε εξαπατώντας είτε χρησιμοποιώντας βία, αποσπούσαν τα αυτοκίνητα των ανυποψίαστων ιδιοκτητών και στη συνέχεια άλλαζαν συνεχώς διευθύνσεις διαμονής, ώστε να μην μπορούν να εντοπιστούν.

Με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσαν από τον Ιούνιο του 2009 να γίνουν κάτοχοι 12 πολυτελών Ι.Χ. κι ενός φορτηγού που εκτελούσε έργα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει τις 310.000 ευρώ.

Από τα κλεμμένα οχήματα βρέθηκε και κατασχέθηκε μόνο ένα.