Στο εδώλιο κάθισε σήμερα καθηγητής χειρουργικής, διευθυντής της γενικής χειρουργικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 61χρονος χειρουργός ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2008 να χειρουργήσει έναν 60χρονο, ο οποίος είχε πολύποδα στο παχύ έντερο. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η οικογένεια, ο γιατρός ζήτησε – και μάλιστα… χαριστικώς, επειδή η οικογένεια δεν είχε χρήματα – το ποσό των 3.000 ευρώ.

Η καταγγελία έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο από την κόρη του 60χρονου, όπως δημοσιεύει το cretalive. Η γυναίκα κατήγγειλε την υπόθεση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου όταν πληροφορήθηκε ότι η οικογένεια έδωσε τα χρήματα στο γιατρό. Ο 60χρονος ασθενής, ωστόσο, μετεγχειρητικά παρουσίασε επιπλοκές, γεγονός που τον ανάγκασε να μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο για 1,5 χρόνο, ενώ υπεβλήθη και σε νέα επέμβαση στο ΠΑΓΝΗ, από την οποία δεν έχει συνέλθει ακόμη.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η οικογένεια, τη δεύτερη φορά που πήγε ξανά στο ΠΑΓΝΗ, ο γιατρός ήταν ιδιαίτερα απαξιωτικός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήθελε… κι άλλα χρήματα!

Από την πλευρά του ο χειρουργός αρνείται τις κατηγορίες. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 7 Ιουνίου του 2012, εξαιτίας της απουσίας του συνηγόρου υπεράσπισής του.