Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιατροδικαστική έρευνα μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός χθες το βράδυ, στο δικηγορικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός του προκλήθηκε από έναν πυροβολισμό στο στήθος, με το τραύμα να μην είναι διαμπερές, καθώς η μικρού διαμετρήματος σφαίρα βρέθηκε στο σώμα του.

Όπως προκύπτει, ο πυροβολισμός του ποινικολόγου έγινε από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου και ήταν αυτός που προκάλεσε τον θάνατό του.

Στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας, που σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, ή οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία.

Τα νέα στοιχεία φανερώνουν τον επαγγελματισμό με τον οποίο έδρασαν οι δολοφόνοι, γεγονός που ενισχύει τα σενάρια πληρωμένων εκτελεστών που φαίνεται να εξετάζει η Αστυνομία.

Οι δράστες μάλιστα ήταν στο χώρο αναμονής στο γραφείο τουλάχιστον για μισή ώρα μέχρι να τους δεχθεί στην αίθουσα συσκέψεων ο δικηγόρος.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή και του αρχείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες μπορεί να είχαν κλείσει ραντεβού μαζί του και εμφανίστηκαν ως πελάτες στο γραφείο.