Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 60χρονος καθηγητής μουσικής που αποπλανούσε και ασελγούσε συστηματικά σε παιδάκια και πιο συγκεκριμένα κοριτσάκια που ήταν μαθήτριές του. Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανήλικων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην παρουσίαση της υπόθεσης ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, «για την υπόθεση αυτή έχουν διερευνηθεί μέχρι τώρα τρία περιστατικά και έχουν ταυτοποιηθεί δυο από αυτά, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τη διακρίβωση και πιστοποίηση και άλλων συναφών περιπτώσεων.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα είναι αποπλάνηση ανήλικων, κατάχρηση ανήλικων σε ασέλγεια κατά συρροή και εξακολούθηση, πορνογραφία ανήλικων και παράνομη κατοχή και οπλοφορία, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μεταξύ των άλλων και οπλισμός.

Πρόκειται για αδικήματα με ιδιαίτερη ποινική και κοινωνική απαξία καθώς στρέφονται κατά ανηλίκων, από δράστη ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ασελγούσε στις παιδικές ψυχές τους».

Ο διοικητής της ασφάλειας Αττικής τόνισε μάλιστα σχετικά πως: «Θα ήθελα να τονίσω, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες υποθέσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ότι η προστασία των παιδιών είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας, αφού οι δράστες προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και δρουν χωρίς ταξικές διακρίσεις. Ο δράστης-παιδόφιλος χρειάζεται χώρο και χρόνο για να λειτουργήσει, συνεπώς η αυξημένη εποπτεία και η αφιέρωση περισσότερου χρόνου με τα παιδιά μας, δρα προληπτικά και προστατευτικά».

Ο συλληφθείς, που είναι χωρισμένος και πατέρας δύο παιδιών, ασέλγησε, σύμφωνα με την αστυνομία, σε δύο κορίτσια, 9 και 11 ετών, ενώ διερευνάται και ανάλογο περιστατικό σε βάρος 9χρονης. Ο δράστης την ώρα που ασελγούσε στις μικρές μαθήτριές του, φωτογράφιζε τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Ο 60χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε τις αρρωστημένες πράξεις του, συνελήφθη μετά από καταγγελία των γονέων του 9χρονου κοριτσιού, που τους αποκάλυψε το τι ακριβώς συνέβαινε όταν πήγαινε για το μάθημα μουσικής, ενώ λίγο καιρό πριν τους είχε πει ότι δεν ήθελε να ξαναπάει στο ωδείο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του παιδόφιλου, καθώς και σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δύο πιστόλια, δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι, κάνη, κλείστρο, έξι μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, καθώς και δύο ψηφιακοί δίαυλοι.