Nέο μπαράζ προσφυγών στη δικαιοσύνη για το χαράτσι στη ΔΕΗ. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσαν προσφυγές η ΑΔΕΔΥ και ο Δήμος Πυλαίας -Χορτιάτη, ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογες προσφυγές από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου,Καβάλας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Καβάλας.
Την αρχή για την υπόθεση αυτή , όπως είναι γνωστό είχε κάνει το «Σωματείο Έλληνες Φορολογούμενοι» και ακολούθησαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και Καλαμάτας. Οι προσφυγές τους θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με βάση το νέο νόμο για το θεσμό της πρότυπης δίκης και με διαδικασίες εξπρές , ώστε να υπάρξει απόφαση, που θα αποτελέσει και νομολογιακό πιλότο για την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι τα περισσότερα από τα μέλη της, που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων απέκτησαν το περιουσιακό αυτό στοιχείο με δάνεια, οι δόσεις των οποίων παρακρατούνται από το μισθό των υπαλλήλων. Η καταβολή του νέου φόρου, λέει η ΑΔΕΔΥ, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ κάνει λόγο και για παραβίαση συνταγματικών κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των μελών της που η ίδια έχει αναλάβει την προάσπισή τους.