«Εκφράσαμε έναν προβληματισμό. Αυτό είναι όλο. Όλες οι ομάδες θέλουν το καλό της Εθνικής»…Ο Γιάννης Μώραλης βάζει τέλος στα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη χρήση των διεθνών.

Διαβάστε τι είπε ο αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων» για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τον στόχο των Πειραιωτών, πώς σχολιάζει τις εμφανίσεις του «αιώνιου» αντιπάλου και τις φήμες για τον Μπελούτσι.

-Για τη διάθεση των εισιτηρίων:
«Ναι, όπως αναμενόταν το Καραϊσκάκη θα είναι γεμάτο. Είναι αυτό που λέμε κάθε φορά ότι και δύο και τρία γήπεδα να είχαμε θα γέμιζαν. Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Η τελευταία πληροφόρηση που είχα είναι ότι υπάρχουν ακόμη εισιτήρια στα επίσημα του γηπέδου, των 185€, και υπάρχουν κάποια, λίγα και πάλι, των 115€»

-Για τα μέτρα ασφαλείας:
«Ο στόχος του Ολυμπιακού και για αυτό το παιχνίδι είναι να γίνει ένας καλός αγώνας, ένας δυνατός αγώνας, έτσι όπως πρέπει να είναι οι αγώνες Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού ή Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, αλλά μέσα σε κόσμια πλαίσια. Να δουν οι φίλαθλοι, και αυτοί που θα βρεθούν στο γήπεδο, αλλά και αυτοί που θα το δουν από την τηλεόραση, έναν αγώνα χωρίς παρατράγουδα ή όποιες άλλες ενέργειες που μπορούν να βλάψουν και τον Ολυμπιακό και γενικότερα το ποδόσφαιρό μας.
Τώρα, όσον αφορά τα μέτρα τάξεως, τα λαμβάνει η αστυνομία. Η αστυνομία είναι έμπειρη και θα πρέπει να είναι έμπειρη για τέτοιους αγώνες. Ξέρει τι μέτρα θα λάβει. Βέβαια, εμείς κοιτάμε το μερίδιο που μας αναλογεί για να μπορέσουμε να βάλουμε τους ανθρώπους που πρέπει, εκεί που πρέπει, να πάρουμε τα μέτρα που πρέπει έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν παρατράγουδα. Στον τομέα σας που είναι ο επικοινωνιακός, έχετε δει μέχρι τώρα, σε σημείο που κάποιοι απορούν και αγωνιούν που δεν έχουμε σηκώσει τους τόνους, είτε η μία, είτε η άλλη πλευρά και πάμε σε έναν ήρεμο αγώνα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το κλίμα θα επικρατήσει και τις επόμενες 3-4 ημέρες μέχρι και τον αγώνα. Αυτό μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας. Αυτό θέλουμε να κάνουμε. Αυτό είναι η επιλογή μας. Από εκεί και πέρα μένει και στους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο να δείξουν με τη στάση τους, ότι ναι μεν είναι ένα δυνατό παιχνίδι, υπάρχει πάθος αλλά μέχρι ένα όριο».

-Το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα παίξει ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος;
«Για το ελληνικό πρωτάθλημα αν υποθέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός κερδίσει και δημιουργήσει μια διαφορά πέντε βαθμών, είναι μια σημαντική διαφορά, χωρίς όμως να μπορούμε να πούμε από την 10η αγωνιστική ότι μπορεί να καθορίσει τον πρωταθλητή. Έχουμε δει και μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων να μειώνονται. Όπως επτά ή και εννιά που θυμάμαι παλιότερα.
Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα παιχνίδι που κρίνεται ο τίτλος. Είναι ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός το θέλει και για να περάσει πρώτος στη βαθμολογία, αλλά όπως και να είναι η βαθμολογία η νίκη είναι πάντα το ζητούμενο ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες. Για το γόητρο, τους φιλάθλους μας και φυσικά όπως είπα, για να πάρουμε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα κάτι που το θέλουμε.
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε ένα παιχνίδι, αντίστοιχο με αυτό που δώσαμε στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντόρτμουντ, με μια πολύ καλή ομάδα, να έχουμε έναν κόσμο πολύ καλό από το 1’ έως το 90’ υπομονετικό, μια θερμή εξέδρα, να πιάσουμε μια καλή απόδοση, έναν καλό αγώνα μέσα στις δυνατότητές μας και να κερδίσουμε».

-Για τις τελευταίες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού:
«Όλοι παρακολουθούμε τα παιχνίδια των αντιπάλων μας. Πράγματι ο Παναθηναϊκός δείχνει ένα καλό πρόσωπο, μια καλή ομάδα. Όμως δεν μπορώ να κρίνω εγώ, ούτε είμαι ο αρμόδιος και ούτε θέλω να κρίνω αν είναι ο καλύτερος Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών. Αυτό να το κρίνουν οι δημοσιογράφοι και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και οι διοικούντες. Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω, με κάθε σεβασμό στον Παναθηναϊκό, πιστεύουμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα και –φυσικά- καλούμαστε να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Φυσικά, δεν μπορεί να πει κανείς ότι ένα παιχνίδι κρίνει τον καλύτερο. Ο καλύτερος είναι αυτός που παίρνει το πρωτάθλημα».

-Για τα δημοσιεύματα για τον Φερνάντο Μπελούτσι:
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Μπελούτσι. Ούτε απασχόλησε τον Ολυμπιακό, ούτε θα τον απασχολήσει»

-Για τα παράπονα για την χρήση των διεθνών:
«Πολλές φορές επιχειρούμε, ένα θέμα συγκεκριμένου μεγέθους να το αναγάγουμε σε μείζον. Να εκθέτουμε μια συζήτηση και να λέμε ότι ο Ολυμπιακός, δεν υποστηρίζει, δεν θέλει το καλό της Εθνικής ομάδας, ή να λέμε ότι ψάχνει υπεκφυγές ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Το θέμα είναι πάρα πολύ απλό και πρέπει να κλείσει. Στον Ολυμπιακό είχαμε την περασμένη εβδομάδα έναν πολύ μεγάλο ποδοσφαιρικό προβληματισμό: ότι οι παίκτες μας έχουν να προπονηθούν πριν από το παιχνίδι με τον Άρη. Θα έρθουν Τετάρτη πίσω και θα έχουν μόλις δύο προπονήσεις σε δεκαπέντε ημέρες με την ομάδα. Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, ένα ποδοσφαιρικό πρόβλημα στο οποίο υπάρχουν και οι διεθνείς της Εθνικής μας ομάδος, οι οποίοι έπαιξαν στο φιλικό παιχνίδι με τη Ρωσία. Υπάρχει άλλος ένας φιλικός αγώνας ο οποίος είναι τις προσεχείς ημέρες. Όταν χθες μάθαμε ότι μπορεί να μην αγωνιστούν στο φιλικό με την Εθνική αναρωτηθήκαμε εάν ήταν σκόπιμο να ταξιδέψουν ή να μην ταξιδέψουν. Αυτό είναι όλο. Όλες οι ομάδες θέλουν το καλό της Εθνικής. Οι περαιτέρω συζητήσεις είναι περιττές. Εκφράσαμε έναν προβληματισμό σε σχέση με αυτό που σας είπα. Ούτε εγώ μπορώ να πω ότι ο Παναθηναϊκός που ζήτησε και πέτυχε την εξαίρεση του Καπίνο, από το Πανευρωπαϊκό των νέων πριν από είκοσι ημέρες, ότι δεν πήγε γιατί ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει κακό στην Εθνική ομάδα, ή οποιεσδήποτε άλλες σαχλαμάρες που ακούγονται. Αυτό είναι και νομίζω ότι πρέπει να κλείσει αυτό το θέμα».

-Ένα μήνυμα στους οπαδούς:
«Ο κάθε φίλαθλος του Ολυμπιακού ξέρει τι θα πρέπει να κάνει στο παιχνίδι αυτό. Όλοι ζούμε για τέτοια παιχνίδια στον Ολυμπιακό, είτε είμαστε άνθρωποι στις ομάδες, διοίκηση, ποδοσφαιριστές και φυσικά οι φίλαθλοι. Από εκεί και πέρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποστηρίξουμε την ομάδα μας, όπως το κάναμε και στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, σε ένα καταπληκτικό Καραϊσκάκη, που χρόνια είχαμε να δούμε. Γεμάτο με υπομονή και επαναλαμβάνω με μια εξαιρετικά δύσκολη αντίπαλο, που πήραμε το παιχνίδι όπως το θέλαμε. Αυτό πρέπει να επαναλάβουμε»

Πηγή: sport-fm.gr