Με μικρές ποσότητες βενζίνης, από βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης, εφοδιάζονται τις τελευταίες ώρες τα πρατήρια καυσίμων της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, την άμεση παύση της απεργίας ζητά, με ανακοίνωσή της, από την κυβέρνηση και τη συνδικαλιστική ηγεσία των απεργών η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Όπως επισημαίνει, η συνεχιζόμενη απεργία οδηγεί σε παύση τη λειτουργία όλων των μεταποιητικών επιχειρήσεων, λόγω αδυναμίας προμήθειας καυσίμων και πρώτων υλών, με αποτέλεσμα ζημιές ανυπολόγιστης αξίας, τόσο σε οικονομικό επίπεδο αποτελέσματος, όσο και σε επίπεδο αξιοπιστίας. Καλεί τους απεργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι και στους εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι ένταση επικράτησε στο σημείο της εθνικής οδού στην περιοχή Λαχαναγοράς, όπου βρίσκονται παραταγμένα τα φορτηγά των απεργών στη Θεσσαλονίκη, όταν αυτοί σταμάτησαν όχημα συναδέλφου τους, που δεν απεργούσε και ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση. Περιπολικά έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος και η ένταση εκτονώθηκε.