Η ληστεία σε βάρος ενός ταχυδρόμου, η οποία διαπράχθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015, στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού Φθιώτιδας, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, δύο Έλληνες, ηλικίας 45 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα πρωινές ώρες της 2ας Φεβρουαρίου2015, έξω από υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., φορώντας κουκούλες και με την απειλή πιστολιού, οι δράστες απέσπασαν από ταχυδρόμο έναν σάκο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, για πληρωμές συντάξεων.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, ο 45χρονος εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στη Λαμία και συνελήφθη. Σε βάτος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Γ’ Τμήματος του Πρωτοδικείου Πειραιά, για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, μέσω της κατοχής ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ.

Ο 30χρονος συνεργός του είχε συλληφθεί αρχές του τρέχοντος μήνα σε περιοχή των Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης, κατόπιν Εντάλματος σύλληψης που ομοίως εκκρεμούσε σε βάρος του, για ληστεία, αρπαγή, εκβίαση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας.

Από την πρόοδο της έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, αποτελούσαν μία καλά οργανωμένη, δομημένη και πληροφορημένη ομάδα, με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης, με τον 45χρονο να έχει τον ηγετικό – συντονιστικό ρόλο αυτής. Αποκλειστικός σκοπός της ομάδας και εξειδίκευση αυτής, αποτελούσε η διάπραξη ληστειών σε βάρος οικονομικών στόχων της περιοχής.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος εμπλέκεται σε υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε στις αρχές Μαρτίου του έτους 2011, ομοίως σε βάρος ταχυδρομικών διανομέων στην περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας και για το λόγω αυτό του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισής του στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της ομάδας και να διαπιστωθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας των δραστών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.