Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η Ελλάδα το θρίλερ με τα νέα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως για τον άδικο θάνατο του 23χρονου Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, για τη δολοφονία του οποίου συνελήφθησαν η μητέρα και ο πατριός του.

Μετά την σύλληψη του ζευγαριού για τον θάνατο του 23χρονου φοιτητή, βγαίνουν στο φως ανατριχιαστικιές λεπτομέρειες.

Ο ίδιος ο Κωστής Πολύζος ήταν φοιτητής στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπως και ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, καθώς ο πατέρας του είχε επιχείρηση γαλακτομικών. Εκεί η μητέρα του γνώρισε και τον μετέπειτα σύζυγό της και πατριό του Κωστή ενώ ο πρώτος της σύζυγος πέθανε λίγο καιρό μετά την γνωριμία τους, σε ηλικία μόλις 54 ετών, από ανακοπή καρδιάς. Τώρα οι αρχές εξετάζουν και τα αίτια θανάτου του πατέρα του Κωστή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου είχαν πάρει ένα μεγάλο δάνειο για την αγορά σπιτιού στο όνομα του νεαρού και υπήρχαν συνεχείς διενέξεις μεταξύ τους.

Αίμα στην κουκούλα του αγροτικού

Το μοιραίο βράδυ, μετά από ακόμη έναν καβγά ανάμεσα στον Κωστή Πολύζο και τον πατριό του, ο τελευταίος τον σκότωσε και μαζί με τη μητέρα του νεαρού τον μετέφεραν στο κτήμα του, όπου τον έθαψαν. Όπως αποκάλυψε το Φως στο Τούνελ, το φορτηγάκι του πατριού πλύθηκε στη συνέχεια με βιολογικό καθαρισμό σε πλυντήριο αυτοκινήτων και στη συνέχεια πουλήθηκε σε νέο ιδιοκτήτη.

Οι υπάλληλοι του πλυντηρίου εντόπισαν κάποιους λεκέδες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που παρά τις προσπάθειες τους δεν καθάρισαν. Ενημέρωσαν την ασφάλεια Κοζάνης και έδωσαν και σχετικές καταθέσεις. Λίγες μέρες αργότερα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μεταφέρθηκε σε κάποια μάντρα και πουλήθηκε. Το αυτοκίνητο μεταβιβάστηκε στο όνομα του νέου ιδιοκτητη δεκαεπτά μέρες πριν βρεθεί το πτώμα του Κωστή, το Σεπτέμβριο του 2011.

Το «Τούνελ» εντόπισε το νέο ιδιοκτήτη. Το αγόρασε από μάντρα και πριν αρχίσει να το κυκλοφορεί το έπλυνε κι εκείνος με βιολογικό καθαρισμό. Εξεπλάγην όταν λίγο καιρό μετά, τον αναζήτησε η Σήμανση. Αστυνομικοί του ζήτησαν να το μεταφέρει ο ίδιος στα εργαστήρια τους στη Θεσσαλονίκη για έλεγχο. Όταν το πήρε πίσω, πρόσεξε κάποιους έντονους λεκέδες στην κουκούλα της καρότσας του 4χ4.

Το κάλυμμα της καρότσας  του ύποπτου επαγγελματικού αυτοκινήτου εξετάστηκε εξονυχιστικά στα εργαστήρια του γενετιστή και ειδικού πραγματογνώμονα κ. Γιώργου Φιτσιάλου.

Η ειδική μέθοδος ανίχνευσης έφερε στο φως το ντοκουμέντο. Στον εσωτερικό χώρο της κουκούλας, στη μέση της περίπου και στην άκρη, βρέθηκε το ανθρώπινο «ταλαιπωρημένο» αίμα… Το αυτοκίνητο σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένα δυνατό στοιχείο στη διαλεύκανση της υπόθεσης του Κωστή Πολύζου. Ο γενετιστής θεωρεί απαραίτητη την εξονυχιστική έρευνα σε αυτό. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων τίθενται στη διάθεση των Δικαστικών Αρχών της Κοζάνης.

Δεν μιλάνε οι γονείς

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες κρατούν κλειστά τα στόματά τους στη ΓΑΔΑ, όπου μεταφέρθηκαν μετά τη σύλληψή τους την Παρασκευή στην Ελευσίνα ως υπαίτιοι για τη δολοφονία του άτυχου νεαρού το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου 2011.

Βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της περιύβρισης νεκρού από κοινού, της ψευδορκίας μάρτυρα και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.