Τη συνάντηση που είχε με τον συζυγοκτόνο και απαγωγέα, που αναζητείται από τις αρχές, περιέγραψε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος είχε συναντηθεί με τον καταζητούμενο συζυγοκτόνο, σε περιοχή των Μεγάρων, 3 μέρες μετά τη δολοφονία, στις 8 Ιανουαρίου, κι ενώ οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του και την ανεύρεση του μικρού Φοίβου ήταν σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε αισιόδοξος ότι το 4χρονο παιδί θα βρεθεί. «Με διαβεβαίωσε ότι το παιδί είναι καλά», είπε ο γνωστός ποινικολόγος, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον απαγωγέα.

«Ήταν πολύ λίγος ο χρόνος της συνάντησης. Ήταν ένας προβληματισμένος άνθρωπος. Σε μένα κυριαρχούσε η αγωνία να τον πείσω να αποκτήσει μια εμπιστοσύνη. Η αγωνία του και το παράπονό του ήταν ότι εμφανίζεται σαν ένας διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που είναι», δήλωσε ο δικηγόρος και εξέφρασε την αγωνία του, μήπως δεν συνάντησε τον απαγωγέα, αλλά κάποιον συνεργό του και μήπως ο δολοφόνος στόχο είχε να παραπλανήσει τις αρχές, δηλώνοντας ότι είναι κάπου αλλού από εκεί που πραγματικά βρισκόταν.

Ερωτώμενος για τη στάση του, να μην ειδοποιήσει άμεσα τις αρχές, ο κ. Κούγιας δήλωσε πως «ο δικηγόρος απαγορεύεται να εκθέσει τον οποιοδήποτε τον εμπιστεύεται. Ο δικηγόρος, ο συμβολαιογράφος και ο γιατρός δεσμεύονται με νομικό απόρρητο κι αυτό προβλέπεται από το νόμο».

«Θέλω να κάνω μια έκκληση: αν είναι αυτός που εμφανίστηκε σήμερα, τον εκλιπαρώ ως δικηγόρος να παραδοθεί στις Αρχές ή με κάποιο τρόπο ας παραδώσει το παιδί και ας εξαφανιστεί ο ίδιος», κατέληξε ο κ. Κούγιας.