Ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή απολογείται σήμερα ο συζυγοκτόνος από το Βελβεντό της Κοζάνης, που στραγγάλισε και έθαψε στο χωράφι του την 37χρονη σύζυγό του Ανθή.

Ο 40χρονος αναμένεται να επιμείνει στο ότι επρόκειτο για έγκλημα πάθους που έγινε εν βρασμώ και θα αρνηθεί ότι η πράξη του ήταν προμελετημένη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο συζυγοκτόνος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση όσο περούν οι μέρες και συνειδητοποιεί την πράξη του και ισχυρίζεται ότι ο 40χρονος αγαπούσε την Ανθή και προσπαθούσε να διατηρήσει τον γάμο του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης όμως, «είχε πολύ σοβαρό λόγο να αφηνιάσει και να δώσει τέλος στην ζωή της».

«Μάχη» για την επιμέλεια των τριών παιδιών

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την άποψή του ότι τα τρία μικρά παιδιά τους που έχασαν τη μητέρα τους από τα χέρια του ίδιου του πατέρα τους θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν στην Κοζάνη μαζί με τους παππούδες ή τις θείες τους.

Πάντως, το Πρωτοδικείο Κοζάνης με προσωρινή διαταγή έδωσε την επιμέλεια των παιδιών για έναν μήνα στη μητέρα της αδικοχαμένης Ανθής. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 18 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» η κηδεία της 37χρονης θα γίνει τη Δευτέρα στο Κοιμητήριο στο Σχιστό στις 16:00.

Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο άντρας φέρεται να στραγγάλισε τη σύζυγό του και στη συνέχεια να την έθαψε στο χωράφι του.

Σε μια προσπάθεια να… καλύψει τα ίχνη του, όργωσε το χώμα για να μοιάζει ανακατεμένο σε ολόκληρο το χωράφι και όχι μόνο εκεί που είχε θάψει το άψυχο κορμί της συζύγου του. Αυτή, όμως, η ενέργεια κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών, καθώς το φρεζάρισμα είναι μια αγροτική εργασία που δεν συνηθίζεται αυτή την εποχή.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η γυναίκα δολοφονήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν τα παιδιά είχαν αποκοιμηθεί. Το ζευγάρι τσακώθηκε έντονα και ο σύζυγός της, την έπνιξε. Το επόμενο πρωί, μετέφερε το πτώμα της στο χωράφι και το έθαψε.