Με τη σύλληψη του Χρήστου Παπαδόπουλου για απαγωγή και παράνομη κράτηση 57χρονης με σκοπό την απόσπαση χρημάτων, ξύπνησαν και πάλι οι μνήμες από τη δράση της Εταιρείας Δολοφόνων που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 1987.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της περίφημης εγκληματικής ομάδας που, κατόπιν οργανωμένου σχεδίου, δολοφονούσαν ηλικιωμένους ανθρώπους για να τους αρπάξουν τις περιουσίες τους.

Η Εταιρεία Δολοφόνων αποτελούνταν από άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, οι οποίοι επέλεγαν ως θύματά τους άτομα τα οποία είχαν περιουσιακά στοιχεία, αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και δεν είχαν συγγενείς.

Αφού λοιπόν κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους και έχοντας προηγουμένως πλαστογραφήσει τη διαθήκη τους ώστε να φαίνονται ως οι μόνοι κληρονόμοι, τους σκότωναν. Συνολικά είχαν δολοφονήσει οκτώ ανθρώπους.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο εγκέφαλος, της οργάνωσης, είχε μάλιστα διατελέσει το 1983 και δήμαρχος της Νέας Χαλκηδόνας.

Κατά την απολογία του είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ήμουν εγκέφαλος-ανεγκέφαλος. Τότε είχαν πάρει τα μυαλά μας αέρα, αλλά με το πέρασμα του χρόνου κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να τα κάνουμε όλα αυτά, φτάσαμε σε ακραίες καταστάσεις. Όμως, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, η δράση μας είχε ιδεολογικό υπόβαθρο. Από μικρό παιδί είχα αριστερή συνείδηση. Σε καμία διαθήκη δεν υπήρχαν λιγότεροι από πενήντα κληρονόμοι, συνήθως ήταν από 70-100, ενώ στην υπόθεση του Τυπάλδου παρακαλώ, ήταν 156. Δηλαδή, εγώ δεν τα έκανα όλα αυτά για τον εαυτό μου, αλλά για να βγάλω τον φτωχό από την πείνα του. Τότε πίστευα ότι έχει μεγαλύτερη αξία να φάνε ψωμί 150 άνθρωποι, από τη ζωή ενός 85χρονου ή 90χρονου».

Μετά την αποφυλάκιση του, πριν από περίπου τρία χρόνια, είχε ανοίξει ένα γραφείο κοντά στο Σύνταγμα και παρείχε νομικές συμβουλές.

Στην Εταιρεία Δολοφόνων υπήρχε και μία γυναίκα η Γεωργία Παπανικολάου, αρκετά αδίστακτο πρόσωπο αφού μάλιστα σκότωσε και τη θεία της, Ευφροσύνη Φραγκουλάκη, χτυπώντας την με μια πέτρα στο κεφάλι. Φήμες την ήθελαν να έχει ερωτικές σχέσεις με τον Χρήστο Παπαδόπουλο. Σήμερα είναι ελεύθερη.

Ο Βασίλης Πλατανιώτης εμφανιζόταν συχνά ως επίδοξος γαμπρός σε ηλικιωμένες γυναίκες. Λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του πέθανε. Ο τσιλιαδόρος της οργάνωσης, Γιώργος Ξανθόπουλος, αυτοκτόνησε μέσα στη φυλακή.Τέλος άλλα έξι άτομα είχαν καταδικαστεί με ελαφρότερες ποινές για συμμετοχή στην οργάνωση.