Το δρόμο για τη φυλακή πήραν τρεις από τους 22 κατηγορούμενους για την υπόθεση εκβιασμών σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων οι οποίοι φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην «εγκληματική οργάνωση».

Στις πολύωρες απολογίες τους οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της εκβίασης με απειλή βλάβης, διακίνησης ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Στο στόχαστρο των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση έχουν μπει οι καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών αλλά και οι λίγες καταθέσεις μαρτύρων που καταγγέλλουν ότι είχαν πέσει θύματα εκβίασης.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας φέρεται να προκύπτει η δράση τουλάχιστον 70 προσώπων, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί . Ωστόσο , σύμφωνα με πληροφορίες , για πολλούς από αυτούς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές είναι ανύπαρκτα ή ελάχιστα και σε αρκετές περιπτώσεις απαιτείται η προηγούμενη ταυτοποίησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, μετά τη δημοσιοποίηση της, εμφανίζονται αυτοβούλως στον ανακριτή  προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.