Σε οικογενειακή υπόθεση φαίνεται ότι είχαν αναγάγει την αρχαιοκαπηλία ένας 62χρονος και ο 35χρονος γιος του που συνελήφθησαν στα ‘Αβδηρα Ξάνθης για κατοχή αρχαίων νομισμάτων και μολύβδινων συνδέσμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατόπιν έρευνας σε ποιμνιοστάσιο και στο σπίτι τους, βρέθηκαν στην κατοχή τους τέσσερα αργυρά νομίσματα Αβδήρων των Κλασσικών Χρόνων, τέσσερις μολύβδινοι σύνδεσμοι κι ένα χάλκινο αρχαίο νόμισμα, αντικείμενα, που σύμφωνα με γνωμάτευση του αρμόδιου αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία τω αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι συλληφθέντες φαίνεται ότι έψαχναν αγοραστές για να πουλήσουν τα αρχαία αντικείμενα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν -ακόμη- ένα δίκαννο το οποίο κατείχαν παράνομα, όπως επίσης οκτώ φυσίγγια, ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων και διάφορα σκαπτικά εργαλεία.

Ύστερα από επιχείρηση αστυνομικών του τμήματος πολιτιστικής κληρονομιάς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ξάνθης.