Πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα περιοχών της Δυτικής Αττικής, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η σπείρα από τη δράση της, υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στον καταυλισμό του Βλυχού Μεγάρων, πέντε Ρομά, ηλικίας 22, 26, 37, 42 και 53 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επτά συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες και παράνομη οπλοκατοχή.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας παρακολουθούσαν οικίες και καταστήματα στη Δυτική Αττική και βραδινές ώρες, την στιγμή που θεωρούσαν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν παραβιάζοντας την κύρια είσοδο ή κάποιο παράθυρο.

Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα, τους έδεναν και τους φίμωναν, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και οικιακό εξοπλισμό. Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι η σπείρα έχει διαπράξει 16 ληστείες και 71 κλοπές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-Τρία κυνηγετικά όπλα.

-Εβδομήντα τέσσερα φυσίγγια κυνηγητικών όπλων.

-Πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων.

-Πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εικόνας και ήχου.

-Είκοσι τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων.

-Πέντε ζεύγη κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

-Διαρρηκτικά εργαλεία.

Επίσης κατασχέθηκαν πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.