Για πλαστογραφία και υπεξαίρεση «κατηγορεί» ο δικηγόρος και ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας τον λογιστή της ομάδας. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μήνυσης που εκκρεμεί σε βάρος του, φέρεται ότι έβαλε στην τσέπη του 30.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα είχε πάρει προκειμένου να πληρώσει δόση ρυθμισμένων παλαιότερων χρεών της ΠΑΕ.

Ο ποινικά ελεγχόμενος λογιστής έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Για να μην κινήσει τις υποψίες φέρεται ότι κατήρτισε πλαστή φορολογική ενημερότητα που βρέθηκε στο φάκελο της ΠΑΕ στην ΕΠΟ. Το γεγονός προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στην αδειοδότηση της ομάδας.

Παράλληλα, για την υπόθεση με τις πλαστές φορολογικές ενημερότητες που φέρονται να έχουν χρησιμοποιηθεί από διάφορες ΠΑΕ της Β’ και Γ’ Εθνικής διενεργεί και σχετική έρευνα ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Ο εν λόγω λογιστής έχει απομακρυνθεί από την ομάδα και για τις ενδεχόμενες ποινικές του ευθύνες θα αποφασίσει ο εισαγγελέας. Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας στη μήνυσή του υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι το επίμαχο έγγραφο(σ.σ. η φορολογική ενημερότητα) είναι κατάφωρα πλαστό και «κατεβασμένο από το ίντερνετ».