Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη των Χανίων, από την υπόθεση αποπλάνησης ενός 7χρονου παιδιού από έναν 66χρονο Χανιώτη στο Αρώνι Ακρωτηρίου.

Ο 66χρονος, που συνελήφθη στις 10 το βράδυ της Κυριακής (15/5), πλησίασε το 7χρονο αγγελούδι το απόγευμα της ίδιας ημέρας και με τη χρήση σωματικής βίας, αποπλάνησε το αγοράκι στο σπίτι του ,όπου το είχε παρασύρει, από την πλατεία του χωριού όπου έπαιζε με φίλους του.

Συγκλονιστική ήταν η αναφορά που έκανε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Παντελής Μουρτζανός:

«Χθες το βράδυ συνελήφθη στο Αρώνι Χανίων από την Ομάδα πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας, ένας 66χρονος για αποπλάνηση παιδιού.

Περίπου στις 9 το βράδυ ο πατέρας ενός 7χρονου κατήγγειλε στο Α.Τ. Σούδας ότι ευρισκόμενος το απόγευμα ο γιός του στην πλατεία του χωριού (Αρώνι) και ενώ έπαιζε με τα άλλα παιδιά, προσκλήθηκε και μετά από παραινέσεις του 66χρονου, πήγε στο σπίτι του. Εκεί ο 66χρονος εξανάγκασε με σωματική βία τον 7χρονο να έλθει σε στοματική ερωτική περίπτυξη μαζί του».

Όπως είπε ο κ. Μουρτζανός, το ανατριχιαστικό αυτό περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν κάποια από τα μεγαλύτερα παιδιά που ήταν στην πλατεία, αναζήτησαν τον 7χρονο στο σπίτι του 66χρονου ανώμαλου.

Ανοίγοντας την πόρτα, ο 66χρονος αρνήθηκε πως ο 7χρονος ήταν μέσα στο σπίτι, όμως «το παιδί όταν είδε τα άλλα παιδιά βγήκε κάτω από το κρεβάτι όπου ήταν και έφυγε μαζί τους, ενώ στην συνέχεια το μεγαλύτερο παιδί από την παρέα, ενημέρωσε τους γονείς του 7χρονου».

Από χθες το βράδυ ο ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. είναι συνεχώς κοντά στην οικογένεια και στο μικρό παιδί, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας και ερευνάται αν ο συλληφθείς έχει προβεί στην αποπλάνηση και άλλων παιδιών.

Πηγή: flashnews