Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 15χρονος εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού, για την οποία κατηγορούνται ακόμα έξι άτομα, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν.

Ύστερα από διεθνή έρευνα στο διαδίκτυο, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά επτά χρήστες του διαδικτύου από την ελληνική επικράτεια- μεταξύ των οποίων και 15χρονος ανήλικος- να έχουν διακινήσει μέσω ίντερνετ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Έπειτα από προγενέστερη ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών Αθηνών και Εύβοιας, κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, διενήργησαν κατ΄ οίκον έρευνες, στις περιοχές της Αττικής και Εύβοιας, από τις οποίες προέκυψε ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα μόντεμ, τα οποία εξετάζονται από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Ευβοίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.